Френската Малтери суфле, която , ще удвои капацитета за производство

...
Френската Малтери суфле, която , ще удвои капацитета за производство
Коментари Харесай

Малтери суфле удвоява производството на малц с 60 млн. евро инвестиция в Плевен

Френската " Малтери суфле ", която, ще удвои потенциала за произвеждане с инвестиция от близо 60 млн. евро. Официалното начало на строителството беше обещано в четвъртък, а упованията са новата фабрика да стартира да работи в края на 2024 г.Проектът се приготвя още от влизането на компанията в страна и дълго беше отлаган, в това число и поради липса на път до предприятието. Затова и решението той въпреки всичко да бъде изпълнен е добра вест за района.

Френската " Малтери суфле ", която, ще удвои потенциала за произвеждане с инвестиция от близо 60 млн. евро. Официалното начало на строителството беше обещано в четвъртък, а упованията са новата фабрика да стартира да работи в края на 2024 година

Проектът се приготвя още от влизането на компанията в страна и дълго беше отлаган, в това число и поради липса на път до предприятието. Затова и решението той въпреки всичко да бъде изпълнен е добра вест за района.

" След няколко години на обмисляне компанията реши да разшири производството и да влага забележителна за българските стандарти сума, и то в района на Северозападна България, където демографската наклонност е най-силно негативна. Това е добра оценка за изискванията за бизнес в Плевен ", разяснява кметът на града Георг Спартански на конференцията на " Капитал Градове " за района Плевен и Ловеч. Две заводи в една нова Компанията ще построи нова индустриална постройка с потенциал 60 хиляди тона малц годишно, с което ще размени двата съществуващи обекта в страната - предприятието на площадката на бившето " Плевенско питие " и фабриката за малц в Хасково, която френското сдружение нае дълготрайно при влизането си в страната. Това значи двойно по-голям размер продукция спрямо създаваните сега 30 хиляди тона в двата града. Количеството ще разреши на компанията да покрива напълно потребностите на производителите на бира в страната, както и да изнася, сподели икономическият министър Никола Стоянов при старта на строителството.

От компанията не прецизираха дали възнамеряват увеличение на личния състав. В момента заети са към 45 души. По думите на Стоянов този брой приказва за висока успеваемост, нововъведения и оптималната машинизация. А това допуска, че такова ще бъде и новото произвеждане. Български реализатори обаче ще извършват строителните работи. Енергия за произвеждане Освен удвояването на производството новият цех ще дава отговор и на най-новите стандарти за продуктивност, сигурност и спестовност на сила, споделиха от " Малтери суфле ".
Реклама
Проектът включва инсталиране на фотоволтаичен парк на площадката с мощ 3.2 гигавата. Това е задоволително да задоволява 40% от потребностите на предприятието. Соларната апаратура ще докара и до понижаване на въглеродния отпечатък с повече от 1700 тона излъчвания годишно. Френската компания " Малтери суфле " работи в България от 2011 година, като през последните години регистрира постоянен оборот от към 22 млн. лева Освен с произвеждане на малц компанията се занимава също с търговия с ечемик и разработка на нови сортове.

Българското сдружение е част от френската Malteries Soufflet, която държи 11% от международния пазар на малц. Компанията има 29 завода за малц в Европа, Латинска Америка, Азия и Африка с общ индустриален потенциал от 2.4 млн. тона и близо 1400 чиновници.

Компанията е част от земеделската група InVivo, която има оборот от близо 12 милиарда евро и над 14.5 хиляди чиновници, главно във Франция. Групата работи по цялата верига - търговия със зърно, селско стопанство, хранително-вкусова индустрия (производство на малц и вино и преправка на пшеница), градинарство и търговия на дребно с хранителни артикули. Има повече от 92 обекта в 38 страни.
Свързани публикации Нов цех за малц - към 2020 година 26 декември 2018, 17:04 С нов цех в Плевен за 30 млн. евро " Малтери суфле " ще утрои производството 16 ноември 2017, 14:34 " Малтери суфле " уголемява производството си на малц в Плевен 14 ноември 2017, 16:57
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР