Френската компания за търговия на луксозна козметика LVMH (Louis Vuitton

...
Френската компания за търговия на луксозна козметика LVMH (Louis Vuitton
Коментари Харесай

Louis Vuitton ще произвежда безплатно дезинфектант за ръце

Френската компания за търговия на първокласна козметика LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) разгласи, че пуска течен дезинфектант за ръце в подтекста на коронавирусната зараза и гратис ще даде този артикул на френски лечебни заведения. Това се показва в известие, публикувано от компанията.
" Поради продължаващия риск от дефицит на дезинфектанта хидроалкохолен гел, президентът и изпълнителният шеф на LVMH Бернар Арно инструктира отдела за парфюмерия и козметика да активизира техническия си потенциал за произвеждане и подаяние на огромни количества хидроалкохолен гел за държавните организации ", гласи официалното съобщение, представено от ТАСС.
Arno Corporation създава и търгува козметика за марките Dior, Guerlain и Givenchy. От през днешния ден тези заводи, ситуирани до Орлеан, както и в градовете Шарт и Бове, стартират преход към производството на дезинфекционен гел.
Произведените артикули ще бъдат дарени във френските държавни санитарно-медицински структури, " на първо място " в 39 лечебни заведения, принадлежащи към столичната асоциация Assistance Publique-H pitaux de Paris (AP-HP). През първата седмица ще бъдат създадени 12 тона гел, а в бъдеще размерите на произвеждане ще се усилят. Доставките ще продължат " толкоз дълго, колкото е належащо ", се споделя в изказването.
Говорителят на асоциацията на лечебните заведения AP-HP съобщи, че " някои спирания в доставките " в действителност са били следени и преди, само че сега има изострен недостиг в снабдяването. Редица компании към този момент се обърнаха към парижките лечебни заведения с сходни оферти за безвъзмездна доставка на дезинфектантска течност - договарянията с тях са в заключителна фаза.
Гелът за стерилизация на ръцете във Франция от началото на разпространяването на ковид стана една от най-търсените артикули. В резултат на това лекарството изчезна от съвсем всички аптеки за няколко дни. В същото време продажбите започнаха по интернет на пет пъти по-висока цена. Миналата седмица френското държавно управление одобри декрет за установяване на цена на дребно за 100 mg за бутилка от 3 евро. Също по този начин производството на гел е позволено в самите аптеки.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР