Френската футболна федерация ще подаде жалба във ФИФА за отменения

...
Френската футболна федерация ще подаде жалба във ФИФА за отменения
Коментари Харесай

Франция подава жалба заради отменения гол на Гризман

Френската футболна федерация ще подаде тъжба във ФИФА за анулирания гол на Антоан Гризман в края на мача с Тунис, изгубен от " петлите " с 0:1 нощес в последния мач от група " С " на Мондиал 2022 в Катар.

Гризман прати топката в мрежата в последната осма минута на добавеното време на срещата на " Едюкейшън Сити Стейдиъм ", само че основният арбитър Матю Конгър не призна попадението, откакто се съветва със системата за видеоповторение (ВАР).
 Антоан Гризман не е пропущал мач на Франция от пет години
Антоан Гризман не е пропущал мач на Франция от пет години

Днес играчът на Атлетико (Мадрид) влезе като запаса в 73-ата минута

Становището на Френската федерация е, че голът е " незаслужено анулиран ", като се концентрират върху обстоятелството, че реферът е възобновил мача, след което е свирил последния сигнал и по-късно се е съветвал с ВАР системата.

Гризман бе в позиция на засада при центрирането преди гола, само че се връщаше към центъра на терена, а по-късно той бе в постоянно състояние, когато бранител на Тунис почисти топката и тя попадна в краката на французина

От федерацията прецизираха, че би трябвало да подадат жалбата в период от 24 часа след края на мача.

Това беше първа загуба на Франция на международни финали от 2014 година, когато тимът претърпя проваляне от Германия с 0:1 на четвъртфиналите на Мондиала в Бразилия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР