Звездата от „Мисията невъзможна“ Еманюел Беар разкрива, че е била жертва на кръвосмешение

...
Френската филмова актриса Еманюел Беар разкри, че е била жертва
Коментари Харесай

Френската филмова актриса Еманюел Беар разкри, че е била жертва на кръвосмешение, продължавайки националната разправа със сексуалното насилие над деца във Франция.

Беар, многократно награждавана звезда у дома, която е най-известна на международната публика с изявите си в „Manon des Sources“ (1986) и „Мисията невъзможна“ (1996), казва в нов документален филм, че е била сексуално малтретирана на възраст между 10 и 14 години, съобщава BFMTV, филиал на CNN.

Беарт разказва историята си като част от документалния филм „Un silence si bruyant“ („Толкова шумна тишина“), на който тя е сърежисьор. Предвижда се да бъде пуснат по френския телевизионен канал M6 на 24 септември.

Нейният сърежисьор, Анастасия Микова, говори на пресконференция за филма във вторник, като каза на присъстващите, че бащата на Беарт – певецът Ги Беарт – не е човекът, който я е малтретирал, според BFMTV.

Микова продължи, че Беар не иска да назове името на насилника си по „семейни причини“.

Бърт изигра Клеър Фелпс във филма "Мисията невъзможна" (1996). Беарт играе Клеър Фелпс във филма "Мисията невъзможна" (1996). Murray Close/Moviepix/Getty Images

По време на филма, който разказва историите на четири други жертви, Беарт казва, че нейната баба я е „спасила“ от насилието.

По време на събитието във вторник беше пуснато и видео съобщение от Béart, съобщава BFMTV.

„Не исках да говоря, исках да дам място на другите да говорят“, каза тя. „Изправен пред тях, тяхната честност, тяхната смелост, реших, че и аз трябва да говоря.“

Беарт също обсъди документалния филм в интервю за списание Elle, публикувано във вторник.

„Тази тишина, която първо е наложена от човека, който ви изнасилва, тази тишина създава ужасен шум във вас и приема всякакви форми“, каза тя.

Шарлот Кобел, френският държавен секретар по въпросите на децата, похвали Беар за изказването му в публикация в X (бивш Twitter).

„Поздравявам храбростта на Еманюел Беар и тези, които свидетелстват заедно с нея. Трябва да повишим осведомеността за този бич, който продължава да унищожава толкова много деца“, пише Каубел. „На всеки три минути дете става жертва на сексуално насилие. Нека нарушим мълчанието.

Въпросът за кръвосмешението и сексуалното малтретиране на деца излезе на преден план във Франция през последните години, след като обвинение във видно семейство предизвика национални разправии.

Оливие Дюамел, френски политически специалист и новоизбран за ръководител на Националната фондация за политически науки (FNSP), позира на 19 май 2016 г. в училището Sciences Po в Париж. - FNSP е както управителният орган на Institut d Оливие Дюамел, френски политически специалист и новоизбран за ръководител на Националната фондация за политически науки (FNSP), позира на 19 май 2016 г. в училището Sciences Po в Париж. - FNSP е както управителният орган на Institut d'études politiques de Paris или IEP Paris (Парижки институт за политически изследвания), така и централното изследователско звено на това училище (Снимка от STEPHANE DE SAKUTIN / AFP) (Снимка от STEPHANE DE SAKUTIN/AFP чрез Getty Images) STEFHANE DE SAKUTIN/AFP/Getty Images

Адвокатът Камил Кушнер написа книга „La Familia grande“, публикувана през януари 2021 г., в която обвини втория си баща, водещият френски интелектуалец Оливие Дюамел, че е малтретирал нейния брат близнак, когато е бил на 14 години.

Дюамел е социалист, бивш член на Европейския парламент и известен политически експерт, който също оглавяваше управителния съвет на Sciences Po, един от водещите френски университети.

„Бъдейки подложен на лични атаки и в опит да запазя институциите, в които работя, прекратявам функциите си“, написа Дюамел в Twitter малко след като обвиненията се появиха. Това съвпадна с напускането му на управителния съвет на Sciences Po, както и с напускането на роли в интелектуален клуб и издание за политически науки. Дюамел по-късно изтри туита и акаунта си в Twitter.

Парижката прокуратура обяви, че започва разследване срещу Дюамел за „изнасилване и сексуално посегателство от лице, което има власт над 15-годишен непълнолетен“. CNN се обърна към адвоката на Дюамел за коментар по това време, но не получи отговор. Впоследствие разследването е прекратено, тъй като е изтекла давността, съобщи BFMTV.

Френският министър-председател Жан Кастекс (2ndL) се обръща към депутатите преди гласуването на проектозакон за отговор на Covid-19 на 01 април 2021 г. в Националното събрание в Париж. - Френският президент на 31 март 2021 г. обяви затваряне на училища в цялата страна и ограничено блокиране, като същевременно защитава своята противоречива стратегия за справяне с нарастващите инфекции с Covid-19. (Снимка от Thomas COEX / AFP) (Снимка от THOMAS COEX/AFP чрез Getty Images) Френският министър-председател Жан Кастекс (2ndL) се обръща към депутатите преди гласуването на проектозакон за отговор на Covid-19, на 01 април 2021 г. в Националното събрание в Париж. - Френският президент на 31 март 2021 г. обяви затваряне на училища в цялата страна и ограничено блокиране, като същевременно защитава своята противоречива стратегия за справяне с нарастващите инфекции с Covid-19. (Снимка от Thomas COEX / AFP) (Снимка от THOMAS COEX / AFP чрез Getty Images) Томас Коекс/АФП/Гети изображения

Скандалът с Дюамел доведе до стотици предполагаеми жертви, които се появиха в социалните медии под хаштага #MetooInceste. Французи се включиха в Twitter, за да споделят потресаващи истории за малтретиране в детството от страна на родители и членове на семейството и как тази травма – и придружаващото я чувство на срам и изолация – често продължават и в живота им на възрастни.

Facing Incest, неправителствена организация, подкрепяща жертви на насилие, каза, че 10% от французите са преживели кръвосмешение, според представително проучване сред 1033 възрастни французи на възраст 18 и повече години, интервюирани онлайн на 4-5 ноември 2020 г. от социологическата агенция Ipsos. „Говорим за масово престъпление“, каза организацията с нестопанска цел.

През април 2021 г. френските депутати приеха законодателство, което определя секса с дете под 15 години като изнасилване и го наказва с до 20 години затвор, подобно на много други западни държави, предаде Ройтерс.

Преди промяната прокурорите, настояващи за присъда за изнасилване, трябваше да докажат, че сексът е бил без съгласие, според Ройтерс.

Sandrine Amiel и Pierre Bairin от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР