Французите обичат да се запасяват с вино във времена на

...
Французите обичат да се запасяват с вино във времена на
Коментари Харесай

Коронавирусът и алкохолът: Пиенето у дома е новото излизане навън

Французите обичат да се запасяват с вино във времена на рецесия, германците - с тоалетна хартия: това са единствено част от митовете, появили се през тази световна здравна рецесия. И въпреки всичко Германия напълно не е единствената страна с празни лавици в отдела за тоалетна хартия в супермаркетите, а продажбите на френско вино са спаднали. Когато става дума за ковид и алкохола, нещата не постоянно са ясно обрисувани, написа в сряда организация ДПА.

Най-големият потрес в Германия , обвързван с алкохола, безспорно е отменянето на фамозния Октоберфест, бирения фестивал в Мюнхен. Но по време на коронавирусната рецесия немците купуват повече от нормално алкохолни питиета от магазините. Според основаната в Нюрнберг компания за пазарни изследвания GfK от края на февруари до края на март са продадени с цяла една трета повече бутилки вино в съпоставяне със същия интервал през 2019 година Има и покачване с 31,2 на 100 в продажбите на спиртни питиета като джин или шнапс по отношение на предходната година.

Експертите обаче означават, че растежът на търговията на дребно се компенсира от загубите в продажбите в гастрономическия бранш. Така че тези, които не могат да пият в ресторанта или бара, евентуално просто го вършат вкъщи.

Според няколко социологически организации продажбите на водка тук-там в Русия е повишено извънредно доста. Това развиване поражда известна угриженост. Например Султан Хамсаев от организацията " Трезва Русия " споделя: " Не би трябвало да позволяваме този рисков вирус да стане причина за други болести ". В предишното е имало неколкократни опити за надзор върху казуса с алкохола в страната. Бившият руски президент Михаил Горбачов безславно се провали преди време с такава акция и до през днешния ден мнозина руснаци към момента го ненавиждат поради възбраните, които се опита да наложи.

В Южна Африка обаче политиците възприемат таман този метод: в битката против ковид национална възбрана върху алкохола и цигарите е придружена от непоколебим петседмичен полицейски час. Често има произшествия с обири на алкохол от магазините в страната. Хората - млади и остарели - опразват цели магазини. Черният пазар също процъфтява: посредством чат групи можеш да получиш противозаконни доставки от вино, уиски или цигари на повишени цени. Въпреки това полицията счита, че възбраната е сполучлива. Министърът на полицията Бхеки Селе даже предложи рестриктивните мерки върху продажбите да останат и след пандемията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР