Французите Дидие Малга и Ан Бонел с Рено“ триумфираха в

...
Французите Дидие Малга и Ан Бонел с Рено“ триумфираха в
Коментари Харесай

Французи ликуват на еко рали „България“

Французите Дидие Малга и Ан Бонел с „ Рено “ победиха в еко рали „ България “, кръг за международната купа на ФИА за електрически автомобили. Екипажът се оправи най-добре с стадиите от София до Вършец и назад, като оглави класирането още в първия спортен ден и задържа задатъка си до финала. Техни подгласници станаха испанците Хавиер Молто и Лорен Серано, следвани от нашите Калин Дедиков и Георги Павлов, като и двата дуета бяха с БМВ.

С този триумф френския отбор подвигна и купата при конструкторите. Втори е тимът на БМВ, изпреварил „ Тесла “. Именно с „ Тесла “ бяха и най-хубавите дебютанти. Милен Маринов и Радослав Маринов от отбора на „ Топрентакар ” приключиха 4-и.
Надпреварата бе и част от Балканската еко купа, а във веригата влизат още надпреварите в Гърция и Сърбия. Екипажът на Дедиков и Павлов са първи в ранглистата за районния шампионат, а България оглавява и класирането по народи.

В националната купа, както и в тази на Балканите за хибридни коли №1 станаха Антоний Попхристов и Никола Урдов с „ Хюндай “ от отбора на „ Индустриал Комерс ”.
Купата на общините пък отиде в ръцете на легендата в ралито Стоян Апостолов и щерка му Павлина, които бранеха достойнството на Бургас. Втори е отборът на Столична община.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР