Французинът Сиприен Саразен спечели първото спускане за мъже от Световната

...
Французинът Сиприен Саразен спечели първото спускане за мъже от Световната
Коментари Харесай

Саразен ги почна в Кицбюел

Французинът Сиприен Саразен завоюва първото втурване за мъже от Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския зимен център Кицбюел.

Лек сняг и мъгла попречиха конкуренцията да започва в точния момент. В 12:30, с час забавяне, беше дадена зелена светлина за началото.

29-годишният Саразен беше най-бърз на именитата писта " Щрайф " и даде време от 1:55.75 минута. За него това е трети триумф за сезона и общо четвърти в кариерата, както и първи за Франция тук от 27 години насам.

" Опитах се да дам най-хубавото от себе си ", сподели французинът след триумфа.

Италианецът Флориан Шидер остана втори със единствено пет стотни пасив, а носителят на Големия Кристален глобус и сегашен отличник в дисциплината Марко Одермат (Щвейцария) се подреди трети, на 34 стотни зад спечелилия.

Световният първенец от 2021 година и първенец тук през предходната година Винсент Крихмайер се класира на седма позиция.

В класирането за Световната купа лидер е Марко Одермат с 1076 точки, следван от Сиприен Саразен с 560 точки. Трети с 464 е Марко Шварц от Австрия, който обаче завърши сезона си поради травма.

В подреждането за Малкия бистър глобус в спускането отпред в Одермат с 436 точки, пред Саразен с 410 и Доминик Парис (Италия) с 269.

Утре в Кицбюел следва още едно втурване за мъже на " Щрайф ".
 Пропадна и второто втурване за Световната купа
Пропадна и второто втурване за Световната купа

Времето в Цермат-Червиня не разрешава провеждането на старта
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР