Французинът Орелиен Паре-Пейнтр от отбора на AG2R Ситроен спечели четвъртия

...
Французинът Орелиен Паре-Пейнтр от отбора на AG2R Ситроен спечели четвъртия
Коментари Харесай

Французин спечели 4-ия етап на Джирото

Французинът Орелиен Паре-Пейнтр от тима на AG2R Ситроен завоюва четвъртия стадий от Обиколката на Италия от Веноза до Лаго Лачено с дължина от 175 километра.

Първият хълмист стадий в тазгодишното издание на Джирото разреши на колоездачите, които се включиха в ранно отделяне, да нападат призовите места.

След прекосяването на общо четири категоризирани височини, три от които от второкласен, към финала един до друг се насочиха двама състезатели - Паре-Пейнтр и Андреас Лекнесунд от ДСМ.

На финалната права обаче норвежецът нямаше краката, с които се опълчи на Паре-Пейнтр и французинът приключи с общо време от 4 часа, 16 минути и 5 секунди. С закъснение от две секунди втори остана Лекнесунд, а на трето място на 57 секунди се подреди латвиецът Томс Скуинс от Трек-Сегафредо.

Основната група, в която бе и носителят на розовата фланелка Ремко Евенепул (Белгия/Соудал Куик-Степ), остана на две минути и една секунда от етапния победител.
 Еган Бернал завоюва следващото издание на Джиро д'Италия
Еган Бернал завоюва следващото издание на Джиро д`Италия

Второто място в генералното класиране беше заето от Дамяно Карузо от тима на Бахрейн Викториъс

Голямата разлика докара и до разбърквания на върха в генералното класиране, като новият водач е норвежецът Лекнесунд. Той има задатък от 28 секунди в подреждането пред Евенепул и 30 пред Паре-Пейнтр.

В сряда следва петият стадий от Обиколката на Италия. В него ще бъде премината дистанцията от 171 километра от Атрипалда до Салерно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР