Франция забранява всички пътувания до и от страни извън Европейския

...
Франция забранява всички пътувания до и от страни извън Европейския
Коментари Харесай

Франция забранява всички пътувания до и от страни извън ЕС

Франция не разрешава всички пътувания до и от страни отвън Европейския съюз, а при всяко влизане във Франция от страни от Европейски Съюз, в това число през сухопътните граници, ще се изисква негативен PCR тест за ковид. Това оповестяват от Министерството на външните работи. По информация на посолството ни в Париж новите, по-строги ограничения влизат в действие от 00:00 часа на 31 януари 2021 година, неделя.
Досега условието за негативен PCR тест бе в действие единствено за въздушните и морски граници. Според новите ограничения изключения от PCR теста са планувани за пограничните служащи, а възбраната на пътуванията отвън Европейски Съюз няма да важи при наложителни аргументи.
Към момента няма публична информация от Париж дали новите ограничения ще обиден преноса и интернационалните транспорти от страни отвън Европейски Съюз. По информация на посолството ни в Париж все още преносът и интернационалните транспорти се правят обикновено.
Според оповестените от френските управляващи ограничения, неразрешени са и всички пътувания към и от отвъдморските територии на Франция, като се изключи пътувания при наложителни аргументи.
В опит да бъде лимитирано разпространяването на болестта от ковид от неделя ще бъдат затворени и всички огромни търговски обекти с повърхност над 20 000 кв. м във Франция, като се изключи питателните магазини, а от понеделник се понижава допустимия брой на клиенти в комерсиалните обекти. Ще бъде засилен и контролът за съблюдаване на вечерния час.
При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и посредством ел. поща на адреси:, Embassy.Par
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР