Франция вероятно ще е първата държава от НАТО, която ще

...
Франция вероятно ще е първата държава от НАТО, която ще
Коментари Харесай

Френският полк Брив е готов за влизане в Украйна: Очаква се заповед

Франция евентуално ще е първата страна от НАТО, която ще влезе в Украйна.

Очаква всеки миг да получи направление „ Киев “ В съседство с казармата им „ Лапорт “ се образоват украински бойци Бойците са известни с прозвището „ бизоните “ Елитният 126-ти пехотен полк „ Брив “ на френските въоръжени сили се готви интензивно за военни дейности в Украйна и командването му чака всеки миг заповед за командировка в направление Киев.

Така най-малко твърди в необятен репортаж авторитетният парижки ежедневник „ Льо Монд “, цитира Труд.

Според авторката Елиз Венсан сега военното формирование е на „ изчаквателна позиция “ в казармата си „ Лапорт “ край средновековния град Грив Ла Гайар, който се намира в Централна Франция, сред Лион и Бордо. Личният състав на частта е 1000 бойци на дейна работа и Бойците от „ Брив “ всеки ден усъвършенстват уменията си в полигоните из региона, чийто ландшафт е доста непосредствен с този на Източна Украйна.

 Полкът е съоръжен с десетки свръхмодерни бронетранспортьора „ Griffons “, с които през 2021 година е бил сменен остарелият парк от шумни и проектирани през седемдесетте години машини „ VAB “. Военнослужещите в „ Брив “ са известни с прозвището „ бизоните “, както поради скулптурата на величествен бял бизон в края на казармения плац, по този начин и поради именитата им устойчивост в тежки условия. Елиз Венсан цитира в репортажа си командващия частта полковник Пол Садурни, който изяснява, че от много време подчинените му „ ту потеглят, ту не потеглят за Украйна “.

Но опцията бойците и техните началници да бъдат командировани незабавно била станала много осезаема след изказването в края на февруари на президента Еманюел Макрон за вероятно изпращане на войски на НАТО във воюващата с Русия страна.

И до момента в който изчакват нужната за задачата заповед, бойците от „ Брив “ всеки ден усъвършенстват уменията си в полигоните из региона, чийто ландшафт е доста непосредствен с този на Източна Украйна. Копаят окопи, вършат дегизировка, комплектоват съоръжение, като изключително тежки са зачестилите многокилометрови маршове на скок с трийсет килограмови мешки на гърба, интервенциите в нощни условия и така нататък

А огромната горделивост на полка е тази, че по време на нахлуване на съветските войски против армията на Наполеон Бонапарт през 1812 година, бойците на тогавашния „ Брив “ спрели врага с телата си, позволявайки по този начин на подложените на нечовечен обстрел френски сили да се изтеглят на безвредни позиции. В репортажа на „ Льо Монд “ се загатва също, че от много месеци единствено на няколко километра от казармата на елитния 126-ти пехотен полк е главният подготвителен лагер на украински бойци на френска земя. Според разпитан от Елиз Венсан офицер, те постоянно посещавали сътрудниците си в казармата „ Лапорт “, само че както акцентира капитанът, „ виждаме се, срещаме се, само че без да се побратимяваме “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР