Франция триумфира в единичната смесена щафета на световното първенство по

...
Франция триумфира в единичната смесена щафета на световното първенство по
Коментари Харесай

Франция спечели смесената щафета на световното първенство по биатлон, българите останаха 17-и

Франция победи в единичната смесена щафета на международното състезание по биатлон в чешкия зимен център Нове Место, а отборът на България приключи на 17-а позиция.

Кентен Фийон-Майе и Лу Жанмоно изминаха трасето за 36:21.7 минути и използваха единствено три спомагателни патрона. Така те донесоха втора купа за Франция при щафетите на шампионата след тази в класическата смесена на 4 по 6 км.



" За повторно вземам участие в единична смесена щафета и за мен тази купа е нещо необикновено ", сподели Фийон-Майе.

" Последната пукотевица беше доста луда, а като това съревнование беше доста стресиращо за мен. Радвам се, че приключи по отличен метод ", добави Жанмоно.

На второ място са италианците Лиза Витоци и Томазо Джакомел на 24.6 секунди с пет спомагателни патрона. Първите два тима не позволиха углавен рунд. За Витоци това е трето отличие от Нове Место след златото в самостоятелната дисциплинираност на 15 км и среброто в преследването на 10 км.



Третата позиция заеха норвежците Йоханес Тингнес Бьо и Ингрид Тандреволд с пасив от 27.4 секунди със 7 спомагателни патрона и с една наказателна обиколка. Бьо пропусна шанса да завоюва 20-и златен орден в кариерата си от Световни шампионати и да изравни достижението на своя именит съотечественик Оле Ейнар Бьорндален.



Щафетите на Франция и на Норвегия се движеха една до друга през цялото съревнование, само че на последния пост и на последната пукотевица Тандреволд въртя една обиколка и това костваше купата на Норвегия.

Българският отбор в състав Благой Тодев и Валентина Димитрова приключи на 17-о място на 2:50.4 минути с осем спомагателни патрона и една наказателна обиколка на Димитрова на финален пост. Тодев направи отличен старт, стреля без неточност на първи пост и съобщи 12-и, само че по-късно българите изгубиха пет позиции и финишираха 17-и.

Световното състезание по биатлон продължава в събота с щафетите 4 по 6 км за дами и 4 по 7.5 км за мъже.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР