Франция ще забрани на 28 израелски заселници да влизат в

...
Франция ще забрани на 28 израелски заселници да влизат в
Коментари Харесай

Франция забранява влизането на 28 израелски заселници

Франция ще забрани на 28 израелски заселници да влизат в страната , обвинявайки ги, че са нападнали палестинци в окупирания Западен бряг, заяви френското външно министерство, представено от Ройтерс.

" Тези ограничения идват, защото насилието, осъществявано от заселници против палестинското население, се усили през последните месеци. Франция удостоверява твърдото си наказание на това недопустимо принуждение ", се споделя в изказване на министерството. В него не се показват имената на лицата.

Данните на Организация на обединените нации демонстрират, че ежедневните офанзиви от войнствени заселници са се нараснали повече от два пъти след изненадващата офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври и последвалото нахлуване против палестинския анклав Газа.

Докато в огромна степен интернационално внимание беше концентрирано върху това трансгранично нахлуване и последвалата война на Израел в Газа, европейски чиновници също показаха възходяща угриженост по отношение на възходящото принуждение против палестинците на Западния бряг.

Съединените щати и Англия показаха сходни опасения и към този момент, които съгласно тях са виновни за насилието.

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз, че също ще предложи сходни ограничения.

Париж поддържа тази самодейност и дипломати споделиха, че се надяват, че щом ограниченията бъдат въведени, това може да форсира европейския развой.

В взаимно изказване, оповестено от външните министри на Франция, Полша и Германия в понеделник, се споделя, че насилието на заселниците против палестинци на Западния бряг е недопустимо и " ще бъде глобено ".

Усилията на Европейски Съюз са в застой до момента заради възражения от Унгария и Чехия , споделят дипломати.
 Експерти на Организация на обединените нации заподозряха Израел във военни закононарушения на Западния бряг
Експерти на Организация на обединените нации заподозряха Израел във военни закононарушения на Западния бряг

Трима екстремисти бяха убити на 29 януари в взаимна интервенция под прикритие на армията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР