Франция ще въведе санкции срещу Иран, ако диалогът по балистичната

...
Франция ще въведе санкции срещу Иран, ако диалогът по балистичната
Коментари Харесай

Франция заплашва Иран със санкции

Франция ще вкара наказания против Иран, в случай че разговорът по балистичната му стратегия и районното му въздействие не докара до резултати, предизвести външният министър Жан-Ив Льо Дриан, представен от Франс прес.

"Имаме две условия: Иран да се откаже от износа си на ракети за някои въоръжени групи в Близкия изток и за хусите " в Йемен, сподели Льо Дриан. Иран би трябвало също по този начин "да приключи дейностите по дестабилизиране на района ", добави той и означи, че според резолюция 2254 на Организация на обединените нации за Сирия не може да има задгранично военно наличие на сирийска територия.

"Започнахме сложен разговор с Иран и сме подготвени, в случай че той не докара до резултати, да прибегнем до наказания. И те знаят това ", съобщи френският външен министър. Той уточни, че Париж ще е изключително корав по въпроса за доставките на оръжие от Иран за въоръженото крило на ливанското шиитско придвижване Хизбула и изрази страдание, че в Ливан към момента няма формирано държавно управление осем месеца след парламентарните избори през май 2018 година

До този миг Франция бе корав съперник на глобите против Иран. Проблемът бе обсъждан на високо равнище сред президентите Тръмп и Макрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР