Франция ще увеличи данъците върху полетите, за да инвестира повече

...
Франция ще увеличи данъците върху полетите, за да инвестира повече
Коментари Харесай

Франция вдига данъците върху полетите, възражда влаковете

Франция ще усили налозите върху полетите, с цел да влага повече в своите железници, разгласи министърът на превоза на страната Клеман Бон, представен от Евронюз. Този ход има за цел да направи пътуването с трен по-привлекателно, като понижи разликата в цените на билетите за двата типа превоз.

“Много хора са шокирани от обстоятелството, че постоянно е по-евтино да се вземе полет, в сравнение с трен ”, сподели Бон.

Подобна е обстановката в цяла Европа. Миналия месец “Грийнпийс ” разгласява разбор, който демонстрира, че пътуването с трен е приблизително двойно по-скъпо от това със аероплан. Докладът съпоставя разноските за билети по 112 маршрута на Стария континент, в това число 94 трансгранични връзки.

Една от главните аргументи за несъответствието са по-ниските налози, от които се възползва авиационната промишленост.

Така при полет от Париж до Барселона самолетната компания освен не заплаща Данък добавена стойност, само че също по този начин е освободена от налог керосин. Но при пътешестване с трен жп компанията ще би трябвало

да поеме енергиен данък и ДДС за пасажерите. Това значи по-високи разноски, които нормално се отразяват в цените на билетите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР