Франция ще предостави стотици стари бронирани машини и нови ракети

...
Франция ще предостави стотици стари бронирани машини и нови ракети
Коментари Харесай

Франция праща на Украйна бронирани машини и ракети земя-въздух

Франция ще даде стотици остарели бронирани машини и нови ракети земя-въздух на Украйна . Това съобщи френският министър на защитата Себастиен Лекорню, представен от Ройтерс.

Той посочи, че след диалог с Володимир Зеленски френският президент Еманюел Макрон го е помолил да приготви нов пакет помощ, който да включва остаряло, само че към момента работещо френско съоръжение.

Министърът означи, че украинската войска би трябвало да пази доста дълга фронтова линия , което изисква бронирани транспортни средства. По думите му Франция обмисля даването на стотици БТР-и (Véhicule de l`Avant Blindé) през 2024 година и началото на 2025 година Франция последователно подменя своите БТР-и от този вид, които са на въоръжение от 70-те години.

Лекорню добави, че Франция също се готви да изпрати нова партида от ракетите земя-въздух Aster 30 за системата SAMP/T, предоставена на Киев. Aster 30 може да прихваща бойни самолети, дронове и крилати ракети в обхват от 120 км.

Според Лекорню Украйна има потребност от по-добра противовъздушна защита. Той сподели още, че Франция форсира създаването на муниции за Украйна.

През февруари Макрон заприказва за.
 Франция може да реквизира производители на оръжие, с цел да помогне на Украйна
Франция може да реквизира производители на оръжие, с цел да помогне на Украйна

Това съобщи във вторник Френският министър на защитата Себастиен Лекорню
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР