Франция ще мобилизира 40 000 полицаи и жандармеристи тази нощ

...
Франция ще мобилизира 40 000 полицаи и жандармеристи тази нощ
Коментари Харесай

Франция ще мобилизира 40 000 полицаи тази нощ заради безредиците след убийството на младеж

Франция ще активизира 40 000 служители на реда и жандармеристи тази нощ в опит да овладее вълната от принуждение при безредиците, избухнали след убийството на 17-годишен юноша от служител на реда в парижкото покрайнини Нантер, съобщи Асошиейтед прес, като цитира министъра на вътрешните работи Жералд Дарманен.

 

Франс прес прецизира, че в посочения брой на мобилизираните влизат 5000 чиновници на реда единствено във френската столица и околните покрайнини. Полицаите ще бъдат 4 пъти повече, в сравнение с през миналата нощ, сподели Дарманен.

 

По думите на членове на държавно управление редица служители на реда са ранени в конфликтите. Пред АП министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети означи, че са потърпевши 130 чиновници на реда.

 

" Това би трябвало да спре ", съобщи министърът, като в това време не изнесе детайлности за вида и сериозността на нанесените на служителите на реда контузии. След него вътрешният министър, под чието директно управление е полицията, загатна за 170 ранени служители на реда. Дарманен разясни, че при никого от ранените няма заплаха за живота.

 

Полицаят, който простреля 17-годишния лидер на автомобил Наел М., ще бъде разследван за съзнателно ликвидиране. Прокурорът от Нантер Паскал Праш съобщи, че въз основа на предварителното разследване може да се заключи, че в този случай " не са били налице изискванията за законна приложимост на оръжие ".

 

По думите на Праш следствието се води от двама магистрати. Прокурорът съобщи, че е изискал служителят на реда, отговорен за гибелта на момчето, да бъде задържан. Това решение обаче би трябвало да бъде взето от други магистрати.

 

По различен случай, при който служител на реда простреля смъртоносно 19-годишен юноша от Гвинея в Западна Франция по-рано този месец, е било повдигнато авансово обвиняване в " преднамерено ликвидиране ". Там следствието продължава, сподели през вчерашния ден локален прокурор.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР