Франция ще изготви законопроект, с който ще се спре издаването

...
Франция ще изготви законопроект, с който ще се спре издаването
Коментари Харесай

Франция няма да разрешава повече проучвания за нефт и газ

Франция ще изготви законопроект, с който ще се спре издаването на разрешителни за изследване за петрол и газ на територията на страната и за отвъдморските територии, разгласи министърът на околната среда Никола Юло.

В профила си в " Туитър " министърът написа, че " няма да се издават нови разрешителни за изследвания за въглеводороди. " В известието му се споделя, че законът ще се одобри тази есен. Подобен коментар той направи и в изявление за белгийската телевизия BMF TV, излъчено по-рано в петък.

Френският президент Еманюел Макрон е заявявал по време на акцията си, че би трябвало да бъдат спрени всички изследвания за петрол и газ в страната. Друго негово искане, обвързвано с енергетиката, е Франция да се трансформира в страна с нулеви въглеродни излъчвания.

Преди да поеме министерството на околната среда, Юло беше прочут като природозащитник. След като зае поста обаче, той предизвести, че ходът на Макрон евентуално ще срещне съпротивата на фирмите от енергийния бранш, които може да заведат правосъдни каузи против Франция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР