Франция се възмути от случилото се по улиците на Марсилия

...
Франция се възмути от случилото се по улиците на Марсилия
Коментари Харесай

Франция настръхна след зловещата атака към Лион и Гросо: Овращение и срам - изхвърлете Марсилия!

Франция се възмути от случилото се по улиците на Марсилия преди мача в неделя вечер против Лион. Всъщност, дербито не се изигра, то бе анулирано след намесата на полицията.

Фенове на домакините нападнаха рейсове с агитката на гостите, само че и с тима. Треньорът на Лион Фабио Гросо бе сниман от в. " Екип " оцапан с кръв, с рани по лицето от стъклата посипали се върху него след офанзивата.

" Фабио е съществено засегнат след случая и остава под лекарско наблюдаване. Той е ударен непосредствено с камък, а и стъкла са нарязали лицето му ", заяви клубът му.

И добави, че помощникът му Рафаеле Лонго също е ударен с предмет, влетял през прозореца на рейса.

Клубът Олимпик Марсилия осъди остро случаите, само че това се случва прекомерно постоянно в южния град, където изстъпленията на почитателите са по-скоро норма, а не изключение.

" Отвращение и позор ", написа " Екип " на първата си страница при фотографията на Гросо.
 Хулигани нападнаха рейса на Лион, Фабио Гросо е с окървавена глава
Хулигани нападнаха рейса на Лион, Фабио Гросо е с окървавена глава

Ето детайлности

Вестникът, който има сериозна известност в страната, желае най-строго допустимо наказване за Марсилия - изхвърляне от елита. И не е самичък в това мнение.

Спортният министър Амелия Уде-Кастера разгласи, че арестите са седем, а полицията е предотвратила още по-тежки произшествия на стадиона, където към този момент е имало доста почитатели в очакване на старта на мача.

Тези на гостите, научили за случаите извън, са отправили расистки обиди към марсилските последователи и са атакувани с факли и предмети.

Лион също желае наказване, а и ще иде на съд поради случилото се.

" Такива неща се случват всяка година в Марсилия. Призоваваме управляващите да вземат съществени ограничения, преди да е станало нещо с още по-трагичен край ", написа клубът в обществените мрежи.

" Бесен съм - сподели президентът на клуба Джон Текстор в телевизионно изявление. - Говорих с Фабио, той е в потрес. Играчите ни и почитателите ни отидоха там за мач, не за война.

Гросо е ударен доста тежко, първо от камък, а след това и от бирена бутилка. Стъклата са нарязали лицето му. Просто не се съдържам в кожата си от яд. "

Неговият сътрудник от Марсилия - президентът Пабло Лонгория, също разяснява обстановката пред телевизионните камери:

" Това е неприемливо. Първата ми мисъл е за Гросо, който познавам добре и почитам доста. Нямам думи да му кажа какъв брой скърбя за случилото се. Шепа идиоти скапаха празника на 65 000 почитатели, които чакаха мача. ", сподели той представен от dir.bg.

Журналистът Жулиен Лоран написа в обществените мрежи, че това е " непоносим облик на френския футбол, който дълго няма да бъде заличен от съзнанието на света ", визирайки фотографията на Гросо.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР