Франция създава национални космически сили. Това обяви френският президент Еманюел

...
Франция създава национални космически сили. Това обяви френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Франция създава космически сили

Франция основава национални галактически сили. Това разгласи френският президент Еманюел Макрон, представен от " Спутник ".

Той направи изказването ден преди Националния празник на страната.

Очаква се новата галактическа самодейност да помогне на страната по-добре да подсигурява сигурността на своите спътници.

Точният размер на вложенията обаче към момента не е избран.

Преди това френският министър на защитата Флоранс Парли съобщи, че Париж има намерение да похарчи 3,6 милиарда евро за възобновяване на военните си спътници.

По-рано тази година, Жан-Ив Льо Гал , президент на Националния център за галактически проучвания разкри, че развиването на галактическата промишленост е приоритет на Франция и че организацията чака Макрон да направи стратегическо решение за образуване на " галактическа мощ " на страната.
 Макрон демонстрира най-новата френска нуклеарна подводница клас
Макрон демонстрира най-новата френска нуклеарна подводница клас " Баракуда "

" Налице е наложителна нужда да присъстваме в конфликтни зони... и да бъдем в положение да сътворяваме опасност, когато е належащо "

Макрон разкри по-рано новата нуклеарна подводница от клас " Баракуда " - стелт програмата е на стойност 9 милиарда евро, като Париж твърди, че е от основно значение за опазване на военноморското си наличие за десетилетия напред.

Франция чака клас " Баракуда " да остане в употреба минимум до 2060 година.

През ноември Макрон също по този начин предложи Европейският съюз да има " същинска европейска войска " , която да бъде самостоятелна от Съединени американски щати и да може да пази Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР