Франция приема 8-ия кръг в световния шампионат във Формула 1.

...
Франция приема 8-ия кръг в световния шампионат във Формула 1.
Коментари Харесай

Какво е дала Франция на автомобилния спорт и Ф1?

Франция приема 8-ия кръг в международния шампионат във Формула 1.

"Това е майката на актуалния авто спорт. Първото съревнование, което се организира под името Гран При е във Франция през 1906 година. Учредяването на интернационалната автомобилна федерация се определяше най-много от Франция, в последните две-три десетилетия англичаните взеха превес. Дори самата организация на надпреварите идва от френския метод на осъществяване на съревнования като колоезденето (Тур дьо Франс), правени са надпревари с коли, с времеизремване, проведени от французите, те имат основна роля ", разяснява инж. Тенчев в предаването "Формула 1 Токшоу " в ефира на DIEMA SPORT 2.

"Франция е дала на Формула 1 безусловно всичко, което са дали другите страни по един или различен детайл. Пилоти, автомобилни производители, тимове, писти, френските отбори са били много съществени противници на останалите тимове. Дълги години най-известните френски водачи са се познавали от дребни и са се състезавали. Франция продължава да създава водачи, не се намира най-хубавият метод за ръководството на спорта. Много мощно наличие има в моторните спортове ", разяснява Георги Иванов.

"Матра подкрепаше френските водачи, както и ЕЛФ, само че по-късно те нямаха нужната поддръжка. В последните години френското държавно управление и френската федерация по авто спорт поддържа младите момчета. Това се финансира от федерацията ", добави инж. Тенчев.

Това ще е Гран При №60 на френска територия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР