Франция предлага в бъдеще в състава на т. нар. контактна

...
Франция предлага в бъдеще в състава на т. нар. контактна
Коментари Харесай

Франция иска Турция, Египет, Саудитска Арабия и Иран в контактна група за Сирия

Франция предлага в бъдеще в състава на така наречен " контактна група за Сирия " да бъдат включени Турция, Египет, Саудитска Арабия и Ира н. Това заяви посланикът на Франция в Русия Силви Берман.
По думите й, представени от ТАСС, непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да вземат решение за разширение на състава на контактната група. Петте непрекъснати членове на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации обаче към момента не са постигнали единодушие по този въпрос.
Припомняме, че през юли френския президент Еманюел Макрон съобщи след срещата си в Париж със своя американски сътрудник Доналд Тръмп, че в Сирия би трябвало да бъде построена „ политическа непоклатимост в дълготрайна вероятност “ . Той издаде и че по време на двустранните си диалози двамата президенти са се договорили да образуват интернационална контактна група, която да се занимава с възобновяване на следвоенна Сирия.
„ По сирийско-иракската обстановка нашите отзиви съответстват и имаме желание взаимно да предприемем дипломатически начинания, които разрешават изработването на проект за деяние в следвоенния интервал “, съобщи френският държавен глава. По думите му за Сирия е „ от основна нужда да се създаде инклузивно политическо решение за следвоенния интервал “. „ Знаем къде се намират факторите на дестабилизация и тези фактори ще бъдат взети поради в следвоенния проект за деяние “, добави Макрон.
" Горещо я поздравявам ", разяснява по-късно специфичният дипломат на Организация на обединените нации Стафан де Мистура концепцията пред публицисти по време на обобщаващата конференция след края на следващия кръг договаряния за Сирия, които се организираха сред 10 и 14 юли в Женева, напомня още БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР