Франция постигна първи успех в тазгодишното издание на турнира Лига

...
Франция постигна първи успех в тазгодишното издание на турнира Лига
Коментари Харесай

Франция надви Австрия за първа победа в Лигата на нациите

Франция реализира първи триумф в тазгодишното издание на шампионата Лига на нациите, откакто надигра Австрия с 2:0 вкъщи. На „ Стад дьо Франс “ в Париж „ петлите “, които са настоящи носители на трофея, стигнаха до трите точки след почивката и резервираха шансове да останат в Лига А на конкуренцията .
" Петлите " резервираха очакванията си живи за оставане в Лига А.
Възпитаниците на Дидие Дешан се добраха до дебютната си победа в груповата фаза с две попадения в границите на към 10 минути след 15-минутната пауза. Първо, Килиан Мбапе откри в 56-та минута, преди Оливие Жиру да подпечата трите точки за домакините с гол след асистенция на Антоан Гризман. Успехът за французите обаче не ги остави в борбата за първото място и излизане от групата, откакто Хърватия надделя Дания с 2:1 вкъщи.

„ Шахматистите “ са с 10 точки, с една повече от втория Дания, до момента в който Франция е с пет пункта, с един повече от Австрия, кръг преди края на груповата фаза. В последните мачове „ петлите “ ще се опитат да избегнат свършек на последното място в гостуването си на датчаните, до момента в който австрийците одобряват хърватите.

В Лига А, Група 4, Нидерландия и Белгия завоюваха мачовете си, с което бе непокътната и разликата от три точки в интерес на „ лалетата “ на върха в класирането. Играчите на Луис ван Гаал победиха Полша с 2:0 като посетител след точните интервенции на Коди Гакпо и Стивън Бергвайн. Белгийците се оправиха с Уелс с 2:1, като Кевин Де Бройне и Миши Батшуай комбинираха между тях за двете попадения. Кийфър Мур вкара почетния гол за „ драконите “ .
" Червените дяволи " останаха с шансове за класиране на финалите на шампионата.
Нидерландия води с три точки на Белгия, като отборът на Роберто Мартинес се нуждае от победа с най-малко 4:1, с цел да резервира шансове за постигане на финалите на шампионата. Уелсците от своя страна би трябвало да надиграят поляците с два гола, с цел да избегнат изпадане от Лига А.

Останалите резултати :

Лига С, Група 1:

Литва – Фарьорски острови 1:1

Турция – Люксембург 3:3

Лига С, Група 3:

Казахстан – Беларус 2:1

Словакия – Азербайджан 1:2

Лига D, Група 1:

Латвия – Молдова 1:2

Лихтенщайн – Андора 0:2. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР