Франция планира да отмени ограниченията за пътуване и да разхлаби

...
Франция планира да отмени ограниченията за пътуване и да разхлаби
Коментари Харесай

Франция разхлабва COVID блокадата от 2 май

Франция възнамерява да анулира рестриктивните мерки за пътешестване и да разхлаби вечерния час от 2 май при положение, че в случай че скоро бъде регистриран спад на инфектираните с ковид, заяви пред Агенция Франс Прес източник, непосредствен до президентството.
Президентът Еманюел Макрон също има намерение да се придържа към задачата да се разреши на заведенията за хранене да обслужват клиенти навън от средата на май, а също по този начин да се отворят кината, театрите и музеите с стеснен потенциал, акцентира източникът.
И други бизнеси, които не са в бранша с храни, ще отворят от средата на май, откакто Макрон разгласи затварянето им от 3 април поради трета вълна ковид.
Представителят сподели още, че сега хората нямат право да се отдалечават в радиус повече от 10 километра от домовете си и от 19 часа влиза в действие вечерен час, само че от 2 май тези две рестрикции ще бъдат разхлабени.
Макрон също подреди учебните заведения да затворят през април. Детските градини и началните учебни заведения отварят от понеделник, а по-големите възпитаници се връщат в клас от 3 май.
Макрон ще ръководи държавна среща през днешния ден за оценка на дейностите на държавното управление в битката с ковид.
Отмяната на рестриктивните мерки отразява убеждението на управляващите, че броят на новите случаи с ковид ще падне до към 20 000 в границите на месец, съгласно източника.
Макрон също залага Франция да извърши задачата си да имунизира 20 милиона души с минимум една доза доникъде на май. В момента са имунизирани 13 милиона души.
Вчера здравните управляващи оповестиха за 43 098 нови случая и 375 умряли, с които жертвите доближиха 101 597.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР