Франция отхвърли руските твърдения, че по време на снощния телефонен

...
Франция отхвърли руските твърдения, че по време на снощния телефонен
Коментари Харесай

Франция отрече да е показвала готовност за диалог по отношение на Украйна при разговори с Русия

Франция отхвърли съветските изказвания, че по време на снощния телефонен диалог сред министрите на защитата на двете страни е изразила готовност за разговор по въпроса за Украйна, нито за разискване на вероятни мирни договаряния, съобщи Ройтерс.

" Не, не е правилно ", сподели френски държавен източник. " В нито един момент не сме показвали подготвеност за разговор във връзка с Украйна, нито за договаряния или нещо сходно. "

Руското Министерство на защитата заяви нощес, че в диалога сред френския министър Себастиан Льокорню и съветския му сътрудник Сергей Шойгу е била " маркирана готовността за разговор във връзка с Украйна ". Оттам прибавиха, че като насочна точка за по-нататъшните разисквания биха могли да послужат договарянията сред Русия и Украйна през 2022 година в Турция, които приключиха безуспешно.

Във френското известие за диалога се показва, че двамата са разискали най-много повишената терористична опасност след нападението в Москва, за което отговорност пое разклонението " Хорасан " на " Ислямска страна ".

В позицията на Москва за диалога сред двамата министри се добавя, че всевъзможни идеи за образуване на среща за Украйна в Швейцария без присъединяване на Русия са " безсмислени ". Киев предложи да бъде свикана " международна среща на върха ", само че уточни, че Москва няма да бъде поканена на нея.

Френско-руските връзки се обтегнаха в последните месеци поради повишената поддръжка на Париж за Украйна, в това число сключването на дълготрайно двустранно съглашение за сигурност и обещанието на Франция да изпрати на Украйна още крилати ракети с огромен обхват, отбелязва Ройтерс.

Президентът възприе по-твърд курс към Русия и се зарече, че Москва би трябвало да бъде победена. Той не изключи един ден в Украйна да се наложи да бъдат изпратени европейски военнослужещи, само че даде ясно да се разбере, че Франция няма желание да разпалва враждебни дейности против Русия.

Руското военно министерство добавя, че Шойгу е показал пред сътрудника си, че всяко " практическо осъществяване " на изказването на Макрон за изпращане на войски в Украйна ще " сътвори проблеми за Франция ".

В известието на канцеларията на Льокорню за диалога се показва, че френският министър е удостоверил, че Франция осъжда " военната експанзия " на Русия против Украйна.

" Франция ще продължи да поддържа Украйна, колкото дълго и интензивно е належащо ", се споделя в изказването.

Шойгу, както се показва в съветското известие, е повторил изказванието на Москва за украинска диря в осъщественото предишния месец кръвопролитие в концертна зала край столицата на Русия, написа Българска телеграфна агенция.

Париж упрекна Москва, че непрекъснато популяризира подправена информация, а тази седмица разгласи, че ще предложи Европейски Съюз да глоби съветски жители, замесени в разпространяване на дезинформация.

За нападението в " Крокус Сити Хол " в Подмосковието отговорност пое " Ислямска държава-Хорасан ", а Киев и западните страни отхвърлиха съществуването на каквито и да било връзки, водещи към Украйна.

С оглед на наближаващите Летни олимпийски игри в Париж през юли във Франция е оповестена най-високата степен на паника в региона на сигурността. Във френското известие се споделя, че Париж е подготвен да увеличи съдействието в битката с терористичната опасност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР