Франция отдаде почит на обезглавения учител Самюел Пати. На церемонията

...
Франция отдаде почит на обезглавения учител Самюел Пати. На церемонията
Коментари Харесай

Макрон за убития учител: Той е олицетворение на френската република

Франция отдаде респект на обезглавения преподавател Самюел Пати. На церемонията в Париж в негова памет президентът Макрон го назова „ въплъщение на френската република “. Преподавателят беше погубен предишния петък от 18-годишен юноша от чеченско семейство, получило политическо леговище във Франция.

На церемонията в параклиса на Сорбоната, знак на светското обучение и науката, Макрон се зарече Франция да продължи да пази свободата, която е отстоявал учителят, съобщи bTV. „ Самюел Пати в петък се трансформира в въплъщение на нашата република. На нашата воля да изтрием тероризма, да изгоним ислямистите. Да живеем като общественост на свободни жители в нашата страна. Ислямистите желаят нашето бъдеще, само че поради скромни герои като Самюел Пати те няма да ни го лишават в никакъв случай “, сподели френският президент.

Макрон акцентира, че битката против ислямизма не трябва да жигосва елементарните френски мюсюлмани, само че някои мюсюлмански деятели настояват, че фокусирането върху този въпрос на президента центрист, както и на някои консервативни и крайнодесни опозиционни партии дава тъкмо подобен резултат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР