Франция отбеляза снощи спад на броя на случаите на заразяване

...
Франция отбеляза снощи спад на броя на случаите на заразяване
Коментари Харесай

Франция отбеляза тридневен спад на новите случаи на COVID-19

Франция означи нощес спад на броя на случаите на заразяване с ковид и на броя на лекуващите се в болница, което облекчи натиска върху здравната система, откакто страната стартира имунизации с третата от утвърдените ваксини против COVID-19, съобщи Ройтерс.
Страната заяви за 20 586 нови случая, продължаващ трети ден спад. В петък бяха регистрирани 22 139 случая.
В болница се лекуват 27 369 души, спад с 245 по отношение на предходния ден. Тенденцията продължава за четвърти следващ ден, както и спада в броя на лекуващите се в интензивни отделения - 3225, с 20 по-малко от предходните данни. Общо броят на получилите ваксина във Франция е 1,86 милиона, от които 247 260 са получили и втора доза.
Франция получи 273 600 дози от имунизацията на AstraZeneca, заяви здравното министерство, нова доставка се чака идната седмица. Първите дози се резервират за здравните служащи на възраст под 65 години. Поставянето им стартира през вчерашния ден.
Това е третата утвърдена във Франция ваксина след имунизациите на Pfizer и Moderna. Страната разчита на доставките на AstraZeneca,. с цел да форсира акцията за имунизация, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР