Франция обвини Русия, че използва своята COVID-19 ваксина Спутник V

...
Франция обвини Русия, че използва своята COVID-19 ваксина Спутник V
Коментари Харесай

Франция заклейми руската ваксина Спутник V като инструмент за пропаганда

Франция упрекна Русия, че употребява своята COVID-19 ваксина " Спутник V " като инструмент за разпространяване на въздействието и посланието на Москва, а не като метод за битка с световната здравна рецесия, осведоми " Франс прес ".

" По отношение на метода, по който се ръководи, тя (ваксината " Спутник V " ) е по-скоро средство за агитация и нападателна дипломация, в сравнение с средство за взаимност и здравна помощ ", акцентира френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан пред радио France Info.
 Русия се хвали с манипулативно допитване, изкарало я най-предпочитан производител на ваксини
Русия се хвали с манипулативно допитване, изкарало я най-предпочитан производител на ваксини

" Спутник V " пък била най-разпознаваемата ваксина по света

Руската ваксина беше подложена на доста рецензии в западните страни, до момента в който съветският президент Владимир Путин, който самичък получи първа доза ваксина във вторник, отхвърли скептицизма като " чудноват ".

Льо Дриан настоя, че и Русия, и Китай употребяват имунизациите си, с цел да получат въздействие в чужбина, " даже преди да имунизират личното си население ".

Министърът означи, че Русия е оповестила " с огромно медийно внимание ", че щяла да достави 30 000 дози ваксини на Тунис .
 Русия видя
Русия видя " преднамереност " на Европейски Съюз във връзка с " Спутник V "

Русия щяла продължи да избавя животи в страни отвън Европейски Съюз

Ала подкрепяната от Организация на обединените нации самодейност COVAX към този момент е доставила 100 000 дози на северноафриканската страна, а още 400 000 ще дойдат до май, посочи той.

" Ето по какъв начин наподобява същинската работа във връзка с солидарността, това е същинското здравно съдействие ", установи Льо Дриан.

Русия записва " Спутник V " през август, преди да е провела огромни клинични изпитвания, което провокира паники измежду доста специалисти по отношение на ускорения развой.
 Еврокомисар отсече: Европейски Съюз не се нуждае от съветската ваксина
Еврокомисар отсече: Европейски Съюз не се нуждае от съветската ваксина " Спутник V "

До 14 юли било допустимо в Европа да се реализира групов имунитет

По-късните мнения бяха значително позитивни, като резултатите, оповестени във водещото здравно списание The Lancet, демонстрират, че тя е безвредна и над 90% ефикасна.

Европейската организация по медикаментите (EMA) стартира инспекция на " Спутник V ", основна стъпка към одобряването ѝ като първата незападна коронавирусна ваксина, употребена в Общността на 27-те страни.
 Кремъл: Безпрецедентен напън върху страните да откажат
Кремъл: Безпрецедентен напън върху страните да откажат " Спутник V "

Русия се пробва да ускори въздействието си в района, което е във щета на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР