Франция не възнамерява да следва политиката на САЩ по отношение

...
Франция не възнамерява да следва политиката на САЩ по отношение
Коментари Харесай

И Франция не възнамерява да изключи Huawei от 5G мрежата си

Франция не има намерение да следва политиката на Съединени американски щати във връзка с Huawei и да изключва китайската компания от проектите си за създаване на 5G мрежата на страната, предава Reuters. Официален представител на управляващите добави, че Франция си резервира правото да инспектира разполаганото мрежово съоръжение за евентуални закани за сигурност.

В края на предходната седмица, френският телекомуникационен регулатор даде дълго чаканото начало на търга за 5G спектъра, след месеци на горещи диспути сред локалните телеком оператори и страната във връзка с разполагането на технологията във Франция.

Заместникът на министъра на стопанската система на страната Агнес Пание-Рунаш разгласи, че Франция няма желание да изключва някоя компания от търговете. „ В момента във Франция оперират три компании, произвеждащи съоръжение. Huawei имат дял от 25% от пазара, като също така тук имаме Ericsson и Nokia. Към сегашния миг Samsung не са дейни в страната, само че демонстрират интерес към 5G. Правителството няма да изключва никого. Не следваме позицията на Съединени американски щати. Ще преглеждаме претендентите един по един “, показа ще Рунаш.

Както знаете сега тече студена комерсиална война сред Вашингтон и Пекин и Huawei, дружно със ZTE и други китайски компании попадат под прицела на американския президент Доналд Тръмп. На прага на 5G революцията, Huawei, в качеството си на максимален снабдител на мрежово съоръжение в света се чака да заеме господстваща позиция, която бива оспорвана от Съединени американски щати. Белият дом упрекват китайската компания в тясно съдействие с държавното управление в Поднебесната империя, нарушение на ембаргото, наложено от Щатите над Иран и шпионаж. Освен това, Съединени американски щати упорстват пред съдружниците им да последват техния образец и да забранят достъпа на Huawei до създаване на 5G мрежите им. Както се оказва, това няма да създадат Съединени американски щати, а евентуално и Германия. В същото време, възбраната на Съединени американски щати въздейства по отрицателен метод на американския междинен и малък бизнес, което принуди Вашингтон да удължи лиценза на Huawei да оперира в Съединени американски щати с още три месеца.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР