Франция направи нова крачка към успешно изпълнение на мисията да

...
Франция направи нова крачка към успешно изпълнение на мисията да
Коментари Харесай

Рекорден гол засили световния шампион към 1/4-финалите на Мондиал `22

Франция направи нова крачка към сполучливо осъществяване на задачата да се трансформира в едвам третия тим, защитил международната си купа по футбол. Шампионите от 2018 година към този момент са на 1/4-финал на Мондиал `22 в Катар, откакто отстраниха отбора на Полша с 3:1 в първия кръг от елиминациите.

Откриващото попадение на ст. " Ал Тумама " в столицата Доха означи Оливие Жиру в самия завършек на първото полувреме. Голът имаше историческа стойност за 36-годишния централен нападател, който стана едноличен рекордьор за френския народен тим.

Досега Жиру делеше първото място във безконечната класация с Тиери Анри, завършил славната си кариера с 51 попадения за " петлите ", до момента в който играчът на " Милан " към този момент има 52. На трета позиция е различен нападател от сегашния състав на французите - Антоан Гризман (42).

Също по този начин за Жиру това бе трети гол от началото на XXII международно състезание и той за малко се изравни с водачите в шампионата, измежду които бе и съотборникът му Килиан Мбапе. В края на мача обаче звездата на " Пари Сен Жермен " наниза две попадения, кое от кое по-впечатляващи - четвърт час преди да изтече постоянното време той вкара за 2:0, а в първата минута от добавеното време осъществя и петия си гол в Катар, с който се откъсна еднолично на върха в голмайсторската листа.

Самият Жиру в средата на втората част вкара за повторно във вратата на " тайфа полска " с ефектно изпълнена задна ножица, която обаче пристигна секунда след съдийски сигнал за нарушаване против вратаря Войчех Шчесни. ТВ повторенията не убедиха, че венецуелският рефер Хесус Валенсуела е прав.

Крайният резултат беше завършен от капитана на Полша Роберт Левандовски, който след интервенция на VAR получи опция да извърши дузпа след приключване на добавените 5 минути. Първото му осъществяване беше избавено от Юго Лорис, само че пък съдията подреди 11-метровият удар да бъде още един поради навлизане на френски играчи в наказателното поле и подчинение пред голлинията на френския пазач. При втория си опит деветката на " Барселона " беше прецизен.

Все отново уверената победа резервира възможностите на " сините " да се наредят до Италия (1934, 1938) и Бразилия (1958, 1962) - единствените до момента двойни първенци на планетата. В за Франция следва мач против спечелилия от идния по-късно довечера 1/8-финал сред Англия и Сенегал. Този дуел стартира в 21:00 ч. българско време на ст. " Ал Байт " в Ал Хор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР