Франция категорично подкрепя присъединяването на България към еврозоната от 01

...
Франция категорично подкрепя присъединяването на България към еврозоната от 01
Коментари Харесай

Франция подкрепя България за еврозоната от 2025 година

Франция изрично поддържа присъединението на България към еврозоната от 01 януари 2025 година. Това увещание получи в Париж министърът на финансите Асен Василев от френския министър на стопанската система, финансите и индустриалния и дигитален суверенитет Брюно Льо Мер.

На срещата участва и българският министър на енергетиката Румен Радев, прецизираха от финансовото министерство.

По време на диалозите сред министрите беше доказано, че Франция поддържа и повдигането на сухопътните граници за Шенген . Декларирана беше подготвеност за съдействие с българските гранични и митнически управляващи в усилването на контрола по външните европейски граници.

Европейската сигурност и построяването на ясна отбранителна тактика по какъв начин Европа да се отбрани от възможна офанзива от страна на Русия е била другата тематика в диалозите на българския министър председател акад. Николай Денков с френския президент Еманюел Макрон, прецизираха от държавната пресслужба.

" Това е значима тематика, която в Европа към този момент се разисква доста съществено ", означи министър-председателят. От тази позиция за Франция е значимо да има благонадежден съдружник на югоизточния фланг на НАТО и е подготвена да работи дружно с България за създаване на общ потенциал в нашата отбранителна промишленост .

Енергийната тематика е различен акцент в диалога на Денков и Макрон. " Обсъждахме по какъв начин могат да оказват помощ за развиването на българската енергетика от една страна и от друга - по какъв начин да работим дружно за подготовка на фрагменти за целия район ", съобщи акад. Денков. На срещата са обсъждани и благоприятни условия за развиване на водноелектрически планове в България.

Развитието на културни планове също е било във фокуса на срещата на българския премиера с президента на Франция. През идващите месеци предстоят по-детайлни диалози, в това число във връзка с плана за остров " Св. Св. Кирик и Юлита " край Созопол.

Поздравления за осъществените промени от българското държавно управление през миналите осем месеца и безапелационна поддръжка за външнополитическите цели на България - Шенген, еврозона и Организацията за икономическо сътрудничество и раз бяха изразени от президента на Франция Еманюел Макрон по време на срещата с премиера акад. Николай Денков в Париж.

" В цяла Европа се виждат тези триумфи. Президентът Макрон особено акцентира, че доста се надява това да продължи и през идващия интервал ", съобщи българският министър-председател пред публицисти след диалога в Елисейския замък.

Вашите триумфи са триумфи на Европа и по тази причина ще Ви подкрепим във всичко, което очертавате като Ваши цели - са думите, с които президентът Макрон е засвидетелствал своята поддръжка пред акад. Денков.

На срещата им, траяла повече от плануваното, бяха разисквани въпроси , които са значими както за двустранните връзки, по този начин и за Европа като цяло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР