Франция, Испания, Германия, Португалия и Люксембург се съгласиха да приемат

...
Франция, Испания, Германия, Португалия и Люксембург се съгласиха да приемат
Коментари Харесай

Пет страни от ЕС ще приемат мигрантите от кораба „Акуариус“

Франция, Испания, Германия, Португалия и Люксембург се съгласиха да одобряват някои от 141 мигранти на филантропичния транспортен съд " Акуариус ", съобщи Ройтерс, цитирайки изказване на Европейската комисия.
 


Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос добави, че съюзът би трябвало да откри дълготрайно решение на мигрантския проблем. " Не можем да разчитаме на съглашения за всеки съответен случай, нуждаем се от устойчиви решения. Това не е отговорност на една или няколко страни членки, а на целия Европейски съюз ", съобщи той.
 
 БГНЕС
 
Малта заяви, че ще допусне кораба " Акуариус " в едно от своите пристанища, наблягайки, че не е имала задължението да направи това. Тя обаче приема да служи като логистична база, от която 141-те мигранти на кораба да бъдат разпределени сред петте страни, съгласили се да ги одобряват. " Малтийското държавно управление счита това за съответен образец за европейско водачество и взаимност ", се споделя в изказването, представено от ДПА.

Малтийското държавно управление подсети, че други 114 мигранти бяха избавени в морето и през вчерашния ден дойдоха на острова. 60 от тях ще бъдат разселени в други страни от Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.-->
 
 БГНЕС

Италия и Малта заеха твърда позиция против избавителните кораби на неправителствени организации в Средиземно море. В същото време страните от Европейски Съюз не съумяват да се схванат по какъв начин да се оправят с притока на мигранти, отбелязва ДПА.
 

 
 БГНЕС

Испания ще одобри 60 от 141-те мигранти от кораба " Акуариус " в по силата на съглашение с други европейски страни, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки информация, обявена от премиера Педро Санчес в Twitter.
 
В изказване на португалското държавно управление се оповестява, че Лисабон е податлив да одобри 30 мигранти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР