Франция иска спешно заседание на Съвета за сигурност. Причината е

...
Франция иска спешно заседание на Съвета за сигурност. Причината е
Коментари Харесай

Франция иска спешно заседание на Съвета за сигурност

Франция желае незабавно съвещание на Съвета за сигурност. Причината е следващата офанзива с химическо оръжие против цивилното население в Сирия, оповестява в. " Фигаро ".

Инициативата за привикване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е на френския министър на външните работи Жан-Ив льо Дриан. Според него новините от международните организации за химическа офанзива в град Дума са извънредно обезпокоителни.

Жан-Ив льо Дриан осъди изрично офанзивата и бомбардировките със неразрешеното химическо оръжие.

 Съединени американски щати проверяват химическа офанзива в Сирия
Съединени американски щати проверяват химическа офанзива в Сирия

70 починали и 150 ранени в Източна Гута

Представители на сирийския президент Башар Асад отхвърлиха обвиняванията.

Доказателствата приказват за потреблението на химически оръжия от силите на сирийския президент Башар Асад против обсадения и държан от бунтовниците град Дума, се споделя в публично известие от Европейски Съюз.

За задачата Брюксел приканва Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да възвърне инспекциите за идентифициране на причинителите на химически офанзиви .

Освен това Европейски Съюз желае Русия и Иран,като съдружници на президента Башар Асад, да употребяват въздействието си над Дамаск, с цел да предотвратят други офанзиви.

 70 починали при удари в Сирия
70 починали при удари в Сирия

В обсадения раздорен анклав Източна Гута

В момента е известно, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се чака да се събере изключително в понеделник.

Най-малко 70 души са починали, откакто проправителствен хеликоптер хвърли валер - бомба над размирното столично предградие Дума.

По неофициална информация става дума за отровния газ " зарин ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР