Франция иска незабавно започване на работа върху дългосрочно политическо уреждане,

...
Франция иска незабавно започване на работа върху дългосрочно политическо уреждане,
Коментари Харесай

Франция настоява за гаранции за арменските жители на Нагорни Карабах

Франция желае неотложно започване на работа върху дълготрайно политическо споразумяване, което ще разреши на арменските поданици да останат в района на Нагорни Карабах, съобщи канцеларията на френския президент Еманюел Макрон, представена от ДПА.

От Елисейския замък обявиха, че Франция е решена да подсигурява, че всяко съглашение дава на арменците "твърди гаранции за цивилното население, за неговата сигурност и неговите желания ", както и че подсигурява сигурността и стабилността в района. Париж продължава диалозите с Русия "за реализиране на трайно съглашение, което ще резервира и зачита ползите на Армения ".

Франция и Съединени американски щати дружно с Русия са съпредседатели на Минската група, която търси решение на спора от 90-те.

Турция, главен покровител на Азербайджан, би трябвало "да постави завършек на провокациите си " и "да не прави нищо, с което да компрометира опцията за договарянето на трайно съглашение сред страните в рамката на Минската група ", се споделя още в изказването на Елисейския замък, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР