Франция, Германия, Великобритания, Полша и Швеция заявиха, че подкрепят молдовския

...
Франция, Германия, Великобритания, Полша и Швеция заявиха, че подкрепят молдовския
Коментари Харесай

Пет европейски държави подкрепиха парламента в политическата криза в Молдова

Франция, Германия, Англия, Полша и Швеция обявиха, че поддържат молдовския парламент, чието разформироване бе оповестено през вчерашния ден от премиера, съобщи Франс прес.

" В актуалната конституционна рецесия ние преглеждаме молдовския парламент като представител на народа на Молдова и като най-подходящото място да бъдат обсъждани политически въпроси, в това число и най-противоречивите, и ние го поддържаме ", акцентираха петте страни в общо изказване.

Проруският президент на Молдова Игор Додон бе отхвърлен от длъжността си, като мястото му бе заето от неговия политически съперник, премиера Павел Филип, който разпусна Народното събрание и свика предварителни парламентарни избори.

" Франция, Германия, Англия, Полша и Швеция деликатно наблюдават скорошното развиване на събитията в Молдова. След парламентарните избори демократично определеното парламентарно болшинство одобри значими решения, в това число и това за съставяне на държавно управление. Призоваваме за успокоение и въздържаност. Всички партии имат отговорност да решат тази конституционна рецесия по кротичък метод ", показват петте страни в изказването си.

Молдова, която е някогашна руска република с население от 3,3 милиона души, намираща се сред Румъния и Украйна, е очевидец на огромен брой политически рецесии, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР