Франция е скована от студа и снега. Ето защо властите

...
Франция е скована от студа и снега. Ето защо властите
Коментари Харесай

Франция е скована от студа, затваря магистрали

Франция е скована от студа и снега. Ето за какво управляващите краткотрайно затварят съществени пътни артерии до момента в който разположат камиони за сол и влекачи, съобщи Агенция Франс Прес.

" Правим всичко допустимо, с цел да разгадаем казуса допустимо най-бързо ", съобщи министърът на превоза Клеман Бон, когато тази сутринта 400 транспортни средства бяха блокирани по заледените пътища в региона на Париж.

Бон, чието бъдеще е нестабилно преди предстоящото пренареждане на кабинета, твърди, че националната метеорологична организация не е планувала снега през нощта.

Той съобщи пред радиостанцията RMC, че обстановката се усъвършенства, защото в началото при започване на нощта по пътищата край столицата са били блокирани 1000 камиона и леки коли.

" Магистралите А13 и А12 западно от Париж бяха затворени, с цел да се подсигурява сигурността на пътуващите ", оповестиха от полицията.

" 10 километров сектор от А13, който свързва столицата със Западна Франция, ще бъде затворен през цялата заран ", оповестиха от транспортното министерство.

Според прогнозите на националната метеорологична работа, термометрите в цялата страна ще паднат под 0 °C, като се изключи дребна част от югоизточна Франция.

Девет департамента са в режим на  " оранжева паника "  заради заледени пътища и сняг, а два в северната част на страната са в същата степен на паника поради наводненията от предходната седмица, оповестиха от службата, съобщи БГНЕС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР