Франция е поръчала 50 000 дози от експерименталното антивирусно лекарство

...
Франция е поръчала 50 000 дози от експерименталното антивирусно лекарство
Коментари Харесай

Франция поръча 50 000 дози от хапчето срещу COVID-19 на Merck

Франция е поръчала 50 000 дози от пробното антивирусно лекарство против COVID-19 на Merck & Co, разгласи министърът на опазването на здравето на страната Оливие Веран. Веран акцентира, че Франция се нарежда доста рано в предварителните поръчки.

Междувременно компанията Merck & Co заяви в понеделник, че Европейската организация за медикаментите (ЕМА) е почнала обзор в действително време на експериментално антивирусно хапче срещу COVID-19. Разработеното от Merck лекарство Молнупиравир (Molnupiravir) кандидатства и за одобрение от Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA). Решение се чака през декември.

Въпреки че имунизациите остават главното оръжие против ковид, хапчето на Merck може да помогне за преодоляването на болестта. Проучванията демонстрираха, че лекарството може да понижи на половина възможностите за гибел или хоспитализация за тези, които са най-застрашени от тежко превозване на COVID-19, написа

Обединеното кралство също подписа договорка за доставка на лекарството на Merck & Co. До края на 2021 година Англия чака да получи 480 000 дози.  са оповестени данни за хапчето - то се употребява най-добре при леки до умерени прояви на вируса, като се ползва на всеки 12 часа в продължение на пет дни.

Съединени американски щати имат съглашение за 1.2 милиарда $ за закупуване на 1.7 милиона курса от лекарството, в случай че бъде утвърдено от Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA). Това са 20% от количествата от лекарството, които Merck може да създаде през тази година.

Други страни, сключили сходни съглашения, са Австралия, Южна Корея и Нова Зеландия.

Pfizer също създава хапче против COVID-19. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР