Франция е готова да посрещне всякакви събития в международен план

...
Франция е готова да посрещне всякакви събития в международен план
Коментари Харесай

Френската армия e "готова за война": Висш генерал

Франция е подготвена да посрещне всевъзможни събития в интернационален проект и е подготвена за " най-тежките задължения ", с цел да се отбрани, съобщи началникът на щаба на френската войска военачалник Пиер Шил в изявление.

През последните седмици френският президент Еманюел Макрон неколкократно отхвърли да изключи опцията в даден миг да бъдат изпратени западни войски в Украйна, с цел да оказват помощ на Киев в битката му против Москва, която той дефинира като " съперник " на Париж.

Силите на Франция са " подготвени ", съобщи Шил пред Le Monde, като акцентира, че " каквото и да е развиването на интернационалната обстановка, французите могат да бъдат уверени: техните бойци ще реагират ".

Шил съобщи, че Франция има " интернационалните отговорности " и е обвързвана посредством съглашения за защита с " страни, изложени на огромни закани ", и затова би трябвало да разполага с готови и оперативно съвместими със съюзническите армии свои сили.

Той добави, че нуклеарното въздържане " не е универсална гаранция ", тъй като не защищава от спорове, които остават " под прага на виталните ползи ". Шил съобщи, че армията би трябвало да се покаже като надеждна мощ посредством сърдечност във връзка с проектирането на сили и дарба за осъществяване на интервенции с по-голям обсег.

Генералът съобщи, че сега Франция е в положение да ангажира дивизия от към 20 000 души в границите на 30 дни и разполага със средства за командване на армейски корпус с бройка до 60 000 души, който включва съюзнически дивизии.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР