Франсоаз Бетанкур-Майерс, наследницата на империята за красота L`Oréal, стана първата

...
Франсоаз Бетанкур-Майерс, наследницата на империята за красота L`Oréal, стана първата
Коментари Харесай

Вижте коя е най-богата жена в света

Франсоаз Бетанкур-Майерс, наследницата на империята за хубост L`Oréal, стана първата жена в света със положение над 100 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.
Прочетете още
Състоянието на Бетанкур-Майерс мина границата от 100 милиарда $ с помощта на повишаването на L`Oréal S.A. акции, които доближиха рекордно високо равнище в четвъртък (28.12.). В четвъртък нейното чисто положение доближи 100,1 милиарда $, съгласно Bloomberg.

70-годишната жена и фамилията ѝ имат дял от към 35% в L`Oréal, което ги прави най-големите акционери в компанията, учредена от нейния дядо през 1909 година Бетанкур-Майерс, която е и най-богатата жена в света, наследи десетки милиарди долари, както и активи като имения, когато майка й, Лилиан Бетанкур, умря през 2017 година

Известна като цялостен домушар, Бетанкур Майерс прекарва дните си у дома, четейки или свирейки на пиано, оповестява Vanity Fair през 2017 година Тя също по този начин е създател на две книги: петтомно проучване на Библията и генеалогия на гръцките богове.

Втората най-богата жена в света сега е американката Алис Уолтън, правоприемник на друга империя за търговия на дребно: Walmart. Състоянието на Уолтън възлиза на 70 милиарда $.

Въпреки че положението на Бетанкур Майерс доближи 100 милиарда $, което я прави 12-ият най-богат човек в света, нейното благосъстояние към момента изостава от сътрудника френски магнат и притежател на LVMH Бернар Арно. Арно, създателят на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, е вторият най-богат човек в света – след Илон Мъск – с чисто положение от 179 милиарда $.

Акциите на L`Oréal затвориха с 0,6% по-високо до 451,30 евро в четвъртък, като са се нараснали с 35% от началото на годината.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР