Франсиско Роиг е един от хората с най-големи заслуги за

...
Франсиско Роиг е един от хората с най-големи заслуги за
Коментари Харесай

Треньорът на Надал: Рафа постоянно се подобрява; ще е чудесно ако Джокович отпадне

Франсиско Роиг е един от хората с най-големи заслуги за страхотните резултати на Рафаел Надал в късните стадии от неговата кариера. Бившият номер 60 и Карлос Моя поеха сполучливо щафетата от Тони Надал и не престават да извличат най-хубавото от качествата на манакореца, който е все по-уверен в играта си на Уимбълдън и не наподобява невероятно да го забележим по какъв начин победи с трета поредна " мейджър " купа. Самият Роиг не скри задоволството си от физическия напредък на възпитаника си, откогато левичарят посети клиника в Майорка, с цел да се подложи на нов тип лекуване на стъпалото, а ето и мнението на експерта за представянето на Рафа в Лондон:

Няма нови вести за положението му, тъй като просто не приказваме на тази тематика. Хубавото е, че упражняваме доста през последните седмици и има дни, в които стигаме до 4 часа игра на корта. Щом пристигнахме тук, то първата ни задача беше да забележим дали Рафаел е кадърен да се състезава пълноценно, защото не знаехме какъв ще е резултатът от лекуването на стъпалото. Дебютната ни цел беше да се класираме за втората седмица и Рафа да усъвършенства тениса си с всеки минал мач, а това към този момент е реализирано. Изглежда, че всичко е минало отлично в Майорка и сме доста щастливи да бъдем още веднъж в четвъртфиналите.

" Знаех по какъв начин Надал ще бъде измежду любимците за спечелването на трофея, в случай че доближи до тази фаза на шампионата и е видно какъв брой доста се подвигна неговото равнище след първите два кръга, в които изглеждаше извънредно уязвим. В момента удря топката по-съвсем различен метод, пробва се да господства, както и да излиза постоянно към мрежата. Колкото повече излизаш напред, то толкоз по-добри стават твоите отигравания и статистиката го потвърждава.

Сервисът на Рафа също бележи напредък, само че той не е играл от цели три години на трева и има опция да се усъвършенства във всеки един детайл. Няма да неистина, че Джокович е най-хубавият състезател на трева в света и би било отлично, в случай че отпадне " - призна наставникът на 22-кратния първенец от Големия шлем.

Nadal`s coach Francis Roig: " I won`t lie, it`s better if Djokovic loses. He is playing well and he is the best on grass. "
— Luigi Gatto (@gigicat7_)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР