Франс Тимерманс, кандидатът на социалдемократите за председателския пост в Европейската

...
Франс Тимерманс, кандидатът на социалдемократите за председателския пост в Европейската
Коментари Харесай

Социалдемократите ще опитат да привлекат либералите и Макрон след евроизборите

Франс Тимерманс, претендентът на социалдемократите за председателския пост в Европейската комисия, ще опита да образува прогресивно болшинство след евроизборите, само че ще се нуждае от някои от " прогресивните либерали " от групата на АЛДЕ (Алианс на либералите и демократите за Европа) и ще протегне ръка към партията на Еманюел Макрон.

Зам.-председателят на Еврокомисията разяснява в изявление за EurActiv, че сигурно " ерата на две партии, преобладаващи Парламента, е пристигнала до своя край ", имайки поради Прогресивния алианс на социалистите и демократите и Европейската национална партия.

Попитан дали ще опита да построи преобладаващ напредничав лагер след евровота през май, Тимерманс отговори, че към този момент е оповестил готовността си да работи с Партията на европейската левица и със Зелените, само че добави: " На основата на днешните прогнози мисля, че ще се нуждаем и от прогресивните либерали в това уравнение ".

Партията на Макрон " Република, напред " към момента не е взела решение, въпреки да е считана за относително близка с АЛДЕ. За френския президент Тимерманс разяснява: " Всичко, което мога да направя, е да предложа нещо, което може да бъде привлекателно и за него, и по-късно просто да изчакам избора му ". " Би било хубаво по време на акция да се споделя: " О, не това, не това, не той ", само че това е Европа, постоянно ще би трябвало да намирате обединения и взаимни отстъпки ".

Холандецът, който дава отговор за върховенството на закона и е открит критик на крайнодесните антидемократични трендове, сподели, че единствената му алена линия в построяването на политически съюзи е " никакво съдействие с крайнодесни при никакви условия ". " Най-големият ми боязън е, че по-младото потомство в ЕНП все по-често няма никакви задръжки да работи с крайната десница, а за мен това е безусловно немислимо ", акцентира Тимерманс.

В настрана изявление, което ще бъде оповестено по-късно тази седмица, той съобщи, че най-голямото предизвикателство пред Европа, с изключение на климатичните промени, е " по какъв начин да откри структурирана мощна връзка с Африка ".

Според него има и растяща вътрешна опасност. " Новото в европейското общество е, че политическите сили, които провокират самото битие на Европейски Съюз, станаха по-силни и това, съгласно мен, е ново предизвикателство в идеологически проект ". Той прикани проевропейските сили да отговорят със лична идеология, вместо " с презентации за какво премахването на таксите за роуминг е толкоз добра концепция ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (210)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР