Франческо Баная се поздрави със световната титла в MotoGP в

...
Франческо Баная се поздрави със световната титла в MotoGP в
Коментари Харесай

Баная детронира Куартараро и ликува със световната титла в MotoGP

Франческо Баная се поздрави със международната купа в MotoGP в последното за сезона Гран При на Валенсия, осъществявайки най-големия поврат в битка за купата в историята на Световния шампионат по мотоциклетизъм. Пилотът на Дукати, който изоставаше от към този момент някогашния отличник на планетата Фабио Куартараро с 91 точки в средата на акцията, приключи завръщането си с девето място зад днешния победител Алекс Ринс .
Франческо Баная (ц).
„ Световен първенец – звучи добре. Това бе най-трудното съревнование в кариерата ми. Изпитвах компликации. Целта ми беше да завърша в топ 5, само че започнах да изпитвам проблеми след няколко обиколки, само че най-важното нещо е, че сме международни първенци “, сподели щастливият Баная, който бе поздравен персонално от своя наставник – легендата Валентино Роси, който е и последният италианец, печелил купата в Кралския клас през 2009. Джакомо Агостини също поздрави първенеца – той е последният италианец, триумфирал със международната купа с италианския конструктор преди 50 години.

Куартараро изглеждаше на път да отбрани короната си след триумфа в Германия през юни. Последвалият колапс в представянето му бе мъчителен за неговите почитатели, като Баная имаше преднина от 23 точки преди последното съревнование. Това означаваше, че французинът се нуждае от победа, а Баная да финишира отвън първите 14, с цел да отбрани купата си – задача, която се оказа невъзможна за осъществяване.

Куартараро остана едвам четвърти зад Ринс, който завоюва финалния старт на испанска земя. Трети в генералното класиране се подреди италианецът Енеа Бастианини, а топ 10 допълниха още Алейш Еспаргаро, Джак Милър, Брад Биндър, Ринс, Йохан Зарко, Хорхе Мартин и Мигел Оливейра. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР