Франчайзът на McDonald`s в Русия е регистрирал възможни нови търговски

...
Франчайзът на McDonald`s в Русия е регистрирал възможни нови търговски
Коментари Харесай

Ето какво може да е новото име на Макдоналдс“ в Русия

Франчайзът на McDonald`s в Русия е записал вероятни нови търговски марки на компанията, която поема заведенията за хранене за бързо хранене на американската верига, която напусна страната, дружно с доста други западни компании.

Част от вероятните нови имена са „ Fun and Tasty “ и „ The Same One “, демонстрират патентни поръчки, представени от CNN Business. Сред останалите вероятни разновидности на имена са „ Just Like That “ и „ Open Checkout “.

Най-голямата верига за бургери в света има близо 850 ресторанта в Русия и в този момент ги продава на локалния предприемач Александър Говор, който ръководи 25 ресторанта.

Той ще ръководи марката под ново име в Русия, като на други франчайз получатели също ще бъде дадена опцията да работят под новата марка.

McDonald`s напусна Русия в отговор на войната в Украйна и последвалата вълна от отвращение и наказания на Запада. Компанията, която има 84% от заведенията за хранене си в Русия, е една от най-големите интернационалните марки, напуснали след съветското настъпление през февруари.

McDonald`s отвори вратите на първия си ресторант в Москва на 31 януари 1990 година, на площад „ Пушкин “. Пристигането на веригата в Москва беше освен това от Биг Мак с пържени картофи, разяснява Дара Голдщайн, която специалист по Русия в Williams College.

„ Това беше най-яркият образец за опита на президента на Съветския съюз Михаил Горбачов да отвори своята разпадаща се тогава страна за външния свят. С това деяние към този момент имаше в действителност забележима цепнатина в желязната завеса “, добавя Голдщайн.

В последния си доклад за приходите McDonald`s разгласи, че затварянето на заведенията за хранене на марката в Русия е коствало на компанията $127 милиона през последното тримесечие.

ТЕМА преди 1 час 469 преди 2 часа 695 преди 3 часа 280
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР