Фрагменти от брака на световноизвестния испански художник Салвадор Дали ще

...
Фрагменти от брака на световноизвестния испански художник Салвадор Дали ще
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, гледайте най-добрия Салвадор Дали и негов...

Фрагменти от брака на световноизвестния испански художник Салвадор Дали ще завладеят феновете  тази вечер в Lucky Дом на киното на ул. „ Гладстон “ 1 в Пловдив. Биографичният филм с присъединяване на превъзходния английски артист Бен Кингсли стартира от 20,30 ч., прожектиран в границите на кинофестивала Cinelibri.

Филмът на Мери Харън показва по-късните години от невероятния брак сред Дали и неговата властна брачна половинка Гала, когато тяхната видимо непоклатима връзка стартира да се пропуква. Действието се развива в Ню Йорк и Испания през 1973 година Историята е разказана от гледната точка на Джеймс, млад помощник в изложба, решен да се прочуе в света на изкуството, помагайки на ексцентричния художник да се приготви за огромно шоу.

Гала е 10 години по-възрастна от художника. Заради връзката си с нея Дали се скарва с татко си и е изпъден от своя дом през 1929 година На идната година купува къщата в Порт Лигат с Гала и я уголемява последователно, до момента в който я трансформира в обичаната им вила на морето. Неговият татко с течение на времето приема партньорката му. През тази година Салвадор Дали публично е признат в кръга на сюрреалистите в  Монпарнас.

По това време Дали пуска екстравагантни мустаци, повлияни от испанския занаятчия художник Диего Веласкес от 17. век. Те стават запазена марка на външността му до края на живота му.

Рожденото име на Бен Кингсли е Кришна Бханджи.  Артистичното си име той  взима от псевдонима на дядо си Clove King, който преди време е търгувал с подправки в Занзибар. Баща му Рахитмула Харджи е доктор, роден в Кения и е с индийски генезис. Майка му Ана Лина Мери е прочут модел и има еврейско родословие.  

Бен Кингсли е номиниран два пъти за  „ Оскар “. Сред неговите функции са на огромния съветски композитор Дмитрий Шостакович и Ленин. Един от известните му филми е „ Списъкът на Шиндлер “.

Още за събитията в Пловдив и района може да откриете в най-хубавия културен гид -.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР