Foxconn ще публикува пълен тримесечен отчет едва на 14 май,

...
Foxconn ще публикува пълен тримесечен отчет едва на 14 май,
Коментари Харесай

Слабото търсене на iPhone навреди на приходите на Foxconn през последното тримесечие, но компанията очаква растеж през тази година

Foxconn ще разгласява цялостен тримесечен доклад едвам на 14 май, а към този момент компанията има финансова статистика единствено за март и затова може да реши резултатите от първото тримесечие на тази година единствено въз основа на систематизирани индикатори. Приходите на компанията са намалели с 9,6% на годишна база до 41,2 милиарда $, само че Foxconn чака растеж през настоящото тримесечие.

Разглеждайки март месец на самостоятелна основа, Foxconn изяснява, че приходите от предишния месец на годишна база са се нараснали с 11,8% до 13,96 милиарда $, отбелязвайки втория най-голям годишен резултат в историята на компанията — въз основа единствено на месец март всяка година, несъмнено. Намалението на тримесечните доходи, с изключение на на сезонните феномени, се дължи и на резултата от високата база за съпоставяне в сегмента на смарт устройствата (включително и смартфоните), която се образува през първото тримесечие на 2023 година След това Foxconn побърза да усили доставките на артикули, пробвайки се да компенсира спирането през есента на 2022 година заради санитарните локдауни в Китай и вълненията на служащите в локалните предприятия.

През второто тримесечие на тази година управлението на Foxconn чака приходите на компанията да набъбнат както поредно, по този начин и на годишна база. Foxconn към момента не е показал цифрово изложение на своите прогнози, само че странични източници чакат нарастване от 8% на годишна база. През първите два месеца на тази година, приходите на тайванския производител са намалели с двуцифрени проценти, тъй че март до известна степен се трансформира в повратна точка. Въпреки че тримесечните доходи на Foxconn се оказаха по-лоши от упованията на анализаторите, компанията съумя да оправдае личната си прогноза. За цялата настояща година Foxconn също чака растеж на приходите.

Според анализаторите на JPMorgan, през идната година приходите от сървъри на Foxconn в региона на системите с изкуствен интелект ще доближат 18% от общите. През последното тримесечие приходите на компанията в сървърния сегмент набъбнаха доста интензивно. Междувременно поръчките за продуктите на Apple не престават да образуват повече от половината от приходите на Foxconn. Търсенето на iPhone в Китай бързо понижава и това може да съставлява сериозна опасност за главния бизнес на Foxconn.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР