Фотоси на надписа в социалните мрежи разпалиха дебати около това

...
Фотоси на надписа в социалните мрежи разпалиха дебати около това
Коментари Харесай

Манастир посреща миряните с надпис в чест на Бойко Борисов

Фотоси на надписа в обществените мрежи разпалиха диспути към това дали е редно в притвора на храма да има надпис, в който да се насочат благодарности към някогашния български министър председател Борисов за поддръжката към храма и до каква степен е канонично това.

 

" Щом сме сложили надписа, значи, че сме счели, че това е належащо ", споделиха през днешния ден за Българска телеграфна агенция от храма. " Надписът си стои в притвора, където се слагат такива надписи. Общественото мнение е нерешително, друго и неведнъж - извънредно. Ние не желаем и не можем да го променим ", разясниха още от светата обител.

" Благодарни сме на Бойко Борисов, тъй като през годините, когато управляваше страната, бяха отпуснати общо 150 млн. лева за поправки на половината храмове в България, които в този момент щяха да са разрушени ", сподели и сестра Мария от обителта. 

 

Ресиловският манастир " Покров Богородичен " се намира в северозападното подножие на Рила планина, на към 1,5 км югоизточно от село Ресилово, община Сапарева баня.

Мaнастирът e учреден през ХХ в., 1932 година Разширен и освежен е през 1995 година, когато са издигнати и жилищни здания. Представлява комплекс от църква, жилищни и икономически здания. Манастирът е непрекъснато настояща женска обител, а храмовият празник се отбелязва на 1 октомври.

Борисов постоянно показва набожността си, като посещава манастири и църкви, снима се пред икони, в това число кичи дома си с такива (това виждаме от излъчванията онлайн в обществените мрежи). През годините е имало доста мнения, че посредством проява на религия в християнството пробва да внуши, че има висок морал и полезности. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР