Фотоизложбата „Моралът е доброто“ с авторски фотографии на Кристиан Таков

...
Фотоизложбата „Моралът е доброто“ с авторски фотографии на Кристиан Таков
Коментари Харесай

Представят изложба с фотографии на Кристиан Таков

Фотоизложбата „Моралът е доброто“ с авторски фотографии на Кристиан Таков от разнообразни интервали на живота му ще бъде открита на 1-ви август 2022 година, от 19 часа на входа на Морската градина, оповестиха от дирекция „ Култура и духовно развиване “ при Община Варна.

Посланието на експозицията е: “Доброто има непрекъсната нужда в него да се влага сила, с цел да продължи да съществува ” – мисъл на Кристиан Таков“. Изложбата се провежда със съдействието на Община Варна и може да бъде забелязана до 13-ти август.

Известният правист, интелектуалец и държавник доцент доктор Кристиан Таков през целия си професионален живот поставя старания за създаване на гражданско общество и за одобряване на фундаментални за демокрацията полезности. Стремежът му бе думи като „ право “, „ независимост “, „ правдивост “ и „ морал “ да не остават изпразнени от наличие понятия.

Вдъхновен от него, екипът на „ Аффлатус “ към този момент две години работи настойчиво върху претворяването на живота и активността му в биографичен документален филм със заглавие „ Моралът е положителното. “ В рамките на работата по кино лентата са издирени доста непубликувани до момента архивни фрагменти и документи, както и доста авторски фотографии на Кристиан Таков. Така, напълно естествено, се ражда и концепцията част от творчеството му бъде показана под формата на галерия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР