Фотоизложба „Русия през очите на българи бе открита пред сградата

...
Фотоизложба „Русия през очите на българи бе открита пред сградата
Коментари Харесай

Фотоизложба "Русия през очите на българи" откриха пред Руското посолство

Фотоизложба „ Русия през очите на българи " бе открита пред постройката на на Посолството на Русия в България. Представените произведения са на спечелилите от извършения тази година едноименен конкурс. Изложбата откри посланикът Анатолий Макаров, който приветства присъстващите.

Макаров означи огромния интерес към състезанието. За присъединяване в него бяха изпратени над триста фотографии.

" Заснетите произведения демонстрират освен Москва и Санкт Петербург, само че и Крим, Поволжието, Сибир и Далечния изток. За мен, като ръководител на журито бе в действителност мъчно да се спрем едвам на 12 финалисти. Всяка от показаните фотографии е била по своему истинска и забавна, запечатени са мигове, в които е показана парченце от душата на създателите им ", сподели посланикът на Русия.

" Фотографиите показани тук демонстрират скъпото естествено и културно благосъстояние на страната ни. Надявам се, че след тази галерия мнозина ще желаят да видят това с очите си и персонално да посетят Русия ", означи Макаров.

Сред финалистите бе Мирослава Митева, която изрази признателност за организирането на състезанието.

" Аз съм българка, само че от дълго време пребивавам във Франция. Мъжът ми доста мечтаеше да посетим Москва. През 2017 година ние най-накрая се озовахме в съветската столица, където се роди нашата щерка. Успяхме да поживеем и работим там. Искахме да обиколим огромната и необятна Русия. Така за седмица заминахме за Камчатка, където са направени част от фотосите ", сподели участничката в състезанието.

Без да крие страстите си, тя добави: " Русия вечно остана в сърцата ни и се надявам, че един ден още веднъж ще се върнем там. Сега и ние самите сме като посланици на Русия по света. Не спирам да дублирам, че Русия безусловно би трябвало да се посети, тъй като това е една прелестна страна ".

Посланик Макаров насочи своите поздрави за идните коледни и новогодишни празници. Той пожела повече топлота, човещина и взаимно схващане през новата 2018 година.

" Надявам се, че ще станем очевидци на нов конкурс, който ще носи названието „ България през очите на руснаци ", с тези думи Макаров закри церемонията по откриването на изложбата.

Снимки: ТУК

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР