фото pexels.comТази иновация предлага десет пъти по-висока скорост от 5G.

...
фото pexels.comТази иновация предлага десет пъти по-висока скорост от 5G.
Коментари Харесай

Китай започна да работи върху 6G технология

фото pexels.com

Тази иновация предлага 10 пъти по-висока скорост от 5G. Прогнозите са тя да е налична до 2030 година.

Китай сполучливо изпрати в космоса първия в света спътник 6G, с цел да тества технологията, оповестява БиБиСи и news.bg.

Той излезе в орбита дружно с още 12 спътника от центъра за изстрелване на спътници Taiyuan в провинция Шанси.

Ще бъде изпитана високоскоростната технология, която ще бъде един от главните детайли на връзките от шесто потомство.

Сателити също по този начин носят технология, която ще се употребява за мониторинг на бедствия и попречване на горски пожари.

Докато споровете към китайското съоръжение от пето потомство не престават по целия свят, страната към този момент е разширила научните проучвания в региона на изследването и развиването на 6G мрежи.

За изстрелването е употребена ракета притежател Long March 6, се споделя в известие от Университета за електронна просвета и технологии, представено от локалните медии.

70-килограмовият спътник ще се трансформира в " първата техническа инспекция на терахерцовата връзка ", тествана в галактическа конюнктура, съгласно професор Сю Янгшен от Университета за електронни науки и технологии.

Смята се, че терахерцовата връзка, една от основните технологии в развиването на мрежи от шесто потомство, има преимущество пред други други възможности, в това число висока скорост на предаване и " значими вероятности за приложение в региона на наземната и галактическа връзка ".

6G мрежите се чака да са 10 пъти по-бързи от мрежите от пето потомство.

През май China Unicom и националният производител на телекомуникационно съоръжение ZTE се споразумяха за взаимно изследване и развиване на 6G мрежата, като предвиждат, че софтуерната епоха от последващо потомство ще стартира през 2030 година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР