ФОТО: МарицаКупуване на гласове с дамаджани алкохол и маратонски по

...
ФОТО: МарицаКупуване на гласове с дамаджани алкохол и маратонски по
Коментари Харесай

Купували избори с дамаджани и маратонки

ФОТО: Марица

Купуване на гласове с дамаджани алкохол и маратонски по време на изборите на 4 април проверява прокуратурата. Тя ревизира вербален сигнал за пазаруване на гласове в пловдивския квартал " Столипиново ", заяви зам. - районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Сигналът касае предложение на имотни облаги от лице на друго лице за склоняване за практикуване на изборното право за съответна политическа мощ.

" Вчера е известен дежурният прокурор по телефона за стартирано досъдебно произвеждане в Шесто районно. Тепърва следва прокуратурата да проучва данните. Можем да кажем обаче, че изрично не се касае за идните избори на 11 юли, а за предходните на 4 април ", сподели прокурор Илиев.

По думите му, през днешния ден на държавното обвиняване е докладвани за осъществено претършуване в търговски обект в " Столипиново " - завод за дограма. Там са открити 11 стъклени дамаджани с алкохол, 50 чифта маратонки от разнообразни марки и конфискувани пари - измежду тях остарели банкноти, както и такива в послание в разнообразни валути - евро, левове лири и паунди, само че дребни суми.

Иззети са също два бележника и една тетрадка. По непотвърдена информация в тях се съдържат имена и персонални данни на хора, на които е платено за платен избор.

" Не е ясно какво написа вътре. Данните касаят вероятно пазаруване на гласове на изборите на 4 април. В най-бърз порядък материалите ше бъдат докладвани на прокуратурата. Очакваме с неспокойствие да се срещнем с тях ", сподели още заместник-районният прокурор Атанас Илиев.

Пак по непотвърдена информация е имало арестуван при акцията, осъществена през вчерашния ден на ул. " Острец " в " Столипиново ", като той е пуснат след 24 часа.

Очаква се в понеделник да има подробна информация по случая, добави още Атанас Илиев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР