Форумът на ООН Поколение Равенство, който се провежда в Париж,

...
Форумът на ООН Поколение Равенство, който се провежда в Париж,
Коментари Харесай

40 милиарда долара в подкрепа на правата на жените

Форумът на Организация на обединените нации " Поколение Равенство ", който се организира в Париж, стартира през вчерашния ден с оповестени задължения на стойност 40 милиарда $ в отбрана на правата на дамите от " консервативни сили ", които слагат под въпрос достиженията в тази тенденция. Това съобщи генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Застрашени са дами, които просто са желали свободно да карат кола, които просто не желаят да вървят забулени или желаят да помятат ", означи френският президент Еманюел Макрон. Той загатна за " неприятен полъх " откъм " патриархалните сили ", откривайки форума, в който вземат участие политически водачи, деятели и представители на гражданското общество.

" За да браним демокрацията, би трябвало да се борим за тъждество сред мъжете и дамите ", съобщи посредством видеовръзка вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис. Всички оратори акцентираха, че коронавирусната пандемия е засегнала изключително мощно дамите, като е довела до ограничение на правата им - девойките по-рядко вървят на учебно заведение, нараства броят на обеднелите дами, шири се насилието в фамилиите в изискванията на локдаун.

Форумът " Поколение Равенство " има за цел да обезпечи " съответни задължения " от страни, организации на гражданското общество и благотворители. Очаква се да бъде създаден " международен проект за ускорено придвижване " към тъждество, включващ разнообразни тематики като насилието против дамите, правото им да разполагат с тялото си, образованието на девойките и равенството в икономическата сфера. Държави, интернационалните организации, фондации и частни начинания, показани в Париж, оповестиха нови вложения за общо 40 милиарда $. Сумата включва 17 милиарда от разнообразни страни, близо 10 милиарда от Световната банка и 2,1 милиарда от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, заяви Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР